VALİ YAVUZ: “ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ VE KALKINMASI İÇİN SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”


Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıklı yaşam ve hareket yılı" faaliyetleri kapsamında Uşak'ta, "Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü" düzenlendi.

Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı

Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Atapark'ta gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, daire müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“YAĞMURA RAĞMEN YÜRÜDÜLER”

 Yağışlı bir havada gerçekleştirilen yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, yağmur ile birlikte amacına uygun, keyif verici bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her geçen gün teknolojinin gelişmesi ile birlikte hareketli nüfus sayısının azaldığına dikkat çeken Vali Yavuz, "Gelişen teknoloji ile birlikte artık geçmişe oranla hareketli nüfus sayımız azalmaktadır. Böylelikle spor yapma alışkanlığının arttırılması önem arz etmektedir. Bu nedenle ilimizde vatandaşlarımızın spor yapmalarını sağlayacak alt yapı çalışmaları ve yeşil alanların arttırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizi küçük yaşlarda spora başlamaları için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızın spor ile uğraşmalarını istiyorsak onlara uygun spor alanları yapmamız gerekir" dedi.
 

 Türkiye'nin son 12 yılda her alanda yarışır hale geldiğini sözlerine ekleyen Vali Yavuz, "Türkiye Cumhuriyetinin ve aziz milletimizin kalkındığını görmek bizlere mutluluk veriyor. Birbirimize sevgiyle ve şefkatle yaklaşarak kalkınma hamlesine katkı sağlamalıyız. Bu ülkenin kalkınması, gelişmesi ve yücelmesi için her vatandaşımız elinden gelen ne varsa ortaya koymalıdır. Bunu da ancak sağlıklı nesiller ile yapabiliriz. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımız tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde bu yürüyüşe katılarak farkındalık yaratmak istedim. Bu tür etkinliklere tüm Uşak halkını bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim