CYBH Testi ile Kısa Sürede Tedavi Olun CYBH Testi ile Kısa Sürede Tedavi Olun
Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Ulubey kanyonlarında sağlıklı yaşam yürüyüşü etkinliği yaptı. Ulubey Kaymakamlığı ve Ulubey Devlet Hastanesi’nin organize ettiği etkinliğe; Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. İsmail Çıbık, kamu görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Ulubey Sağlık Meslek Lisesi ve Ulubey İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 380 kişilik grubun da dahil olduğu yürüyüşte “Sağlıklı beslen, hareket et, obeziteyi yok et” sloganları atıldı. Öğrencilere hediye şapka, su ve elma ikramında bulunulan yürüyüşün ardından, bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve talep edenlere boy kilo ölçümü yapıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, obeziteye karşı Uşak İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde bir dizi çalışma yapıldığını ve bunların sonuncusunun Ulubey kanyonlarındaki yürüyüş olduğunu ifade etti.
            Obezitenin çağın önemli sorunlarının başında geldiğini dile getiren Sedat Kavas, “Obezite, tıpkı kanser ve diğer hastalıklar gibi insanlık için ciddi bir sorun haline gelmekte. Ülkeler bu konuda bir dizi çalışma yapmakta ve sağlıklı beslenme konusunda önemli adımlar atmaktalar. Biz de Sağlık Bakanlığımızın rehberliğinde, bu konuda önemli bir dizi çalışma yapıyoruz. Okullarda, camilerde, alışveriş merkezlerinde ve halkımızın yoğun olduğu noktalarda, farkındalık oluşturacak etkinliklere imza atıyoruz. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.
 
Editör: TE Bilişim