Uşak Devlet Hastanesi, son dönemlerde yaptığı atılımlarla özel hastanelerin yapamadığı bir çok hizmeti hayata geçirdi. Kalp ve anjiyo merkezi'nde 3 ay içinde 460 hastaya anjiyo ve 35 hastaya da açık kalp ameliyatı yapıldı... 


USAKPORT.COM // U
şak Devlet Hastanesinde üç ay önce kurulan, “Kalp ve Anjio Merkezi”nde bugüne kadar 460 hastaya anjio, 35 hastaya da açık kalp ameliyatı yapıldığı açıklandı. Bu merkezde ameliyat ve tedavi olan hastalar, ikinci yaşamlarına merhaba dediklerini belirtti. Kamu Hasataneleri Birliği (KHB) Uşak Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Uşak Devlet Hastanesi il genelinde ve çevre illerden gelen hastalara sağlık hizmeti sunumunda, sağlık alanında dünyada son teknoloji uygulamalara paralel olarak hastanede modern tıbbın yeni uygulamalarını hayata geçirerek ve Uşak ilinde başarılı kalp ameliyatları yapmaya devam ediyor” bilgisine yer verildi.

“KALP KAPAKÇIĞI ONARILDI”

KHB Uşak Genel Sekreterliğinin açıklaması şu ifadelerle devam etti: “Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi kalp ve anjio merkezimizde çalışmalar gelişen tıbbın imkanları dahilinde deneyimli 7 kardioloji uzmanı, 6 kalp damar cerrahisi uzmanı, 10 anestezi uzmanı ve eğitimli sağlık personeli ile 3 aylık dönemde 460 hastaya anjio işlemi yapılarak gerekli olanlara stent yerleştirme ve 35 hastaya da açık kalp ameliyatını başarılı bir şekilde imza attılar. Uşak Devlet Hastanesini Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Aydın Koç Aort anevrizması ve yapılan ameliyat ile ilgili bilgi verdi. Koç açıklamasında; “Hastamız Ömer Altuğ (63) Göğüs ağrısı, eforla ortaya çıkan nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk,şikayeti ile hastanemize başvurmuş ve yapılan tetkiklerde kalp ana damarının kısmında anevrizma(baloncuk) ve kalp kapakçığında kaçak tespit ettik. Hastamız ile ilgili kliniğimizde gerekli hazırlıkları yaptık. Ameliyatta amacımız, hastalıklı olan anevrizma bölgesini tamamen ortadan kaldırmak ve yerine suni damar koyarak devamlılığı sağlamaktır. Ayrıca işlevi ve yapısı bozulan kalp kapakçık onarımı başarılı bir şekilde yapılarak hastamız şifa ile taburcu edilmiştir. Aort anevrizması çok sinsi şekilde ilerleyen fark edilmesi güç bir hastalıktır. Kalp krizi içinde geçerli olan risk faktörlerinden bazıları aort anevrizması riskini de artırır: Ateroskleroz (arter duvarlarında sertleşme) , Yüksek tansiyon Diyabet(şeker hastalığı) , Yüksek kolesterol ,Sigara içme,Kalıtsal, aort kapağı Yaralanma veya enfeksiyon da, aort duvarları zayıflamışsa anevrizmanın gelişmesine yol açabilir. Anevrizmaların boyutu zamanla büyüyebilir. Bir anevrizma genişledikçe, semptomlara neden olmaya başlayabilir.Önceden hiçbir uyarı vermeden. Anevrizma çok fazla büyüdüğünde yırtılabilir ve hayati tehlike oluşturan bir kanamaya veya anında ölüme yol açabilir. Herhangi bir semptom vermeyen çoğu anevrizma, genellikle diğer bir ilgisiz durum için yapılan rutin sağlık muayeneleri sırasında, röntgen filmiyle keşfedilir. Bazı durumlarda ise, anevrizmanın semptomlara neden olacak kadar büyümesi ve hastanın bunun üzerine doktora gitmesiyle anlaşılır. Risk grubunda bulunanların belli aralıklarla kalp doktorlarına başvurarak ve kontrollerini yaptırabilirler.”

Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü

“İKİNCİ YAŞAMA MERHABA”

Uşak devlet hastanesinde ameliyat olan Ömer Altuğ kendisinin yurt dışında yaşadığını ameliyat için büyükşehirlere gitmeyi düşündüğünü ancak Uşak Devlet Hastanesinde de başarılı operasyonların yapıldığını öğrenince Uşak'ta ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi. Altuğ geçirdiği başarılı cerrahi operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu belirtti. Altuğ, hastanede gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti: "Ameliyat sonrası kendimi çok daha iyi hissediyorum. İkinci bir hayata başladığını, bu hastaneyi herkese tavsiye ediyorum. Büyükşehirlere gitmektense burada tedavi olsunlar. Burası bir nimettir, herkesin emeğine sağlık. Allah sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktorlar ve sağlık personelinden razı olsun."

“BU DİNAMİZM ARTIRILACAK”

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm.Dr. Yalçın Atlı ameliyat olan hasta yatağında ziyaret etti. ‘Geçmiş olsun dileklerinde bulundu’. Ameliyatı gerçekleştiren Uzm.Dr.Aydın Koç ve ekibine, bakım sunan servis hemşirelerine, teknik alt yapı ve donanım noktasında desteklerini esirgemeyen hastane yönetimine teşekkür etti. Atlı açıklamasına şöyle devam etti.’’Uşak devlet hastanesinde yeni açılan kalp damar cerrahi ve anjio ünitesi ile yeni bir ekiple kazanılan bu dinamizmin zamanla artırılması amaçlanmaktadır. Hastanemizin Uşak’ta ve diğer hastaneleri için örnek teşkil etmesi ve Türkiye’deki kalp cerrahi merkezlerinin çoğalarak özellikle kamu hastanelerinde güvenceli kalp hastalarının mağdur olmaması için çalışmalar devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz.’’dedi.

Editör: TE Bilişim