Organik Sirke Organik Sirke
 UŞAK DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET OKULU AÇILDI

Uşak Devlet Hastanesinde, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından diyabet okulu açıldı.

Okulun açılışı ile ilgili bilgi veren Uşak Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, Sağlık Bakanlığının toplum sağlığını etkileyen hastalıklara verdiği önem doğrultusunda, diyabet okullarının açıldığını söyledi.

Dünyada hızla yayılan diyabetin beslenme , kilo, ve hareketsizlik ile bağlantılı olduğun dikkat çeken Atlı, “Diyabet okulunda, şeker hastalarının yanında, genel olarak, şeker hastalığının nedenleriyle ilgili de farkındalık oluşturacak faaliyetler yapacağız" dedi. Atlı, Türkiye 'de 6 milyondan fazla dünyada ise 250 milyon diyabet hastası olduğunu hatırlattı.

 

“DİYABET EĞİTİMİ HASTALARA NASIL YAŞAMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRETİR”

Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı yaptığı açıklamada diyabet okulu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Diyabet (şeker hastalığı), dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca iyi düzenli spor ve egzersiz ile önlenebilir ya da geciktirilebilir. Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Eğitimin sürekliliği ve bilginin güncellenmesi gerekir. Eğitim, diyabet bakımının temel taşıdır. Çünkü diyabetlilerin günlük durumlarını yönetebilmeleri bunun eğitimini iyi almış olmaları diyabet tedavisinde en önemli özelliktir. Araştırma sonuçları, diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman, diyabete bağlı gelişen hastalıkların eğitim almamış şeker hastalarında dört kat daha fazla ortaya çıktığını göstermektedir. Bu sebeple Uşak Devlet Hastanemizde tüm diyabetlilere günlük servislerde ve polikliniklerde bireysel eğitimlerin yanında toplantı salonumuzda ’’Diyabet Okulu’’nda grup eğitimleri verilmektedir. Diyabet Okulu tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci vb konular da rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimizde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı, İç Hastalıkları uzmanı, diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen ve  psikolog olmak üzere konular ayrıntılı bir biçimde konunun uzmanları tarafından birebir anlatılmaktadır. Hastanemiz konferans salonu bu eğitimler için uygun bir biçimde düzenlenmiştir. İlk oturumumuz  28 mayıs 2015 Perşembe 12.30-13.30 arasında yapılacaktır. 1 yıla yayılacak ve devam edecek eğitim planı diyabet polikliniğinden ve ilgili diyabet hemşiremizden temin edilebileceği gibi Uşak Devlet Hastanesi veb sitesinden yayınlanıp takip edilebilmektedir. Kurs sonunda katılımcılarımıza katılım belgesi verilecek tüm dostlarımızın davet edildiği şekerli yiyeceklerin fazla olmadığı kokteyl ve kutlama yapılacaktır. Tüm diyabetlilerimiz ve diyabetli yakınlarınız Diyabet Okulu eğitimlerimize davetlidir.

Bu ve benzeri konularda Uşak halkının sağlık hizmetini en kolay ve kaliteli alabilmesi için canla başla çalışan Hastane yöneticimiz ve ekibine Diyabet okulu konusunda son derece özverili ve gönüllü çalışmalarından dolayı Uzmanlarımıza ve diyabet hemşiremize teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim