UŞAK KAMU HASTANELERİ TAM YOL İLERİ

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Yalçın Atlı tarafından yapılan açıklamada, Uşak Sağlık hizmetleri sunumunda 2013 TÜİK verilerinde iller düzeyindeki memnuniyet araştırmasında memnuniyette 2. Sırada olduğu hatırlatılarak, Uşak halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkürlerini sundu.

Uşak Devlet Hastanesinin   97 bin 293  metre kare kapalı alanda 2 ayrı binada  hizmet vermekte ve  yaklaşık  360 adet hasta odaları ile birlikte  tuvalet bulunduğunu belirten Atlı, “Bu süreç içerisinde hastanemizin temizliği 24 saat döngüsünde 260 temizlik personeli ile yürütülmektedir” dedi.

Uşak Devlet Hastanesi polikliniklerine başvuran günlük hasta sayısı ortalama 5-6 bin yakınları ile birlikte bu rakam ortalama günlük 10-15 bin civarında olduğunu kaydeden Atlı, “Günlük acil poliklinik sayısı ortalama 800-900 hasta yakınları ile birlikte bin 500-2 bin kişi başvurmaktadır. Yeni hastanemizde bir buçuk yıl önce hizmet verilmeye başlanmıştır. Kamu hastaneleri olarak Uşak Devlet Hastanemizde özellikle bu işleri an be an takip eden Otelcilik hizmetleri birimiz kurulmuştur. Bu güne kadar temizlik hizmetlerin aksadığına dair önemli hiç bir sorunla karşılaşılmamıştır. Hastanelerimizi bir çok kez gezilerimizde tuvaletler ve diğer alanların gerçekten temiz ve hijyenik oldukları gözlenmiştir. Dört yol yerleşkedeki eski hastanemizin bile tüm tuvalet ve lavaboları yenileri ile değiştirilmiş ve değiştirilmeye hijyenik koşullar sağlanılması ve kaliteyi yükseltme adına ne yapılması gerekiyorsa devam edilmektedir” şeklinde bilgi verdi.

“TAŞERON ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLMİYOR”

“Uşak Devlet Hastanesinde çalışan taşeron şirket (temizlik, bilgi işlem, güvenlik) personelinin hastaneye ulaşımları ile ilgili yol yardımı nakdi olarak hesaplarına aktarılmaktadır” diyen Atlı, “Hizmet alımı yolu ile çalıştırdığımız personellerimiz için firmalarla  yapmış olduğumuz sözleşmelerde personelin araç ile taşıma yapılması hükmü bulunmamaktadır. Şirket personellerimizin tümü gerçekten çalışkan, saygılı, samimi insanlar, hepsinin işlerini sevdiklerini biliyoruz ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız onlarda bunun bilincindeler gayemiz hizmeti veren ve alanların mutlu huzurlu olduğu bir topluluk olarak yaşamaktır” dedi.

UŞAK HALKINA TEŞEKKÜRLER

Uşak Sağlık hizmetleri sunumunda 2013 TÜİK verilerinde iller düzeyindeki memnuniyet araştırmasında memnuniyette 2. Sırada olduğunu sözlerine ekleyen Atlı, “Kaldı ki memnun olmayan vatandaşın en az olduğu il olma gururunu (%5,3) da yaşıyoruz. 2014 ilk 6aylık çağrı merkezi anketiverilerimizde vatandaş memnuniyeti % 96’lardadır.Tüm uşak halkına teveccühlerinden dolayı teşekkür ederiz. Önümüzde ki süreçlerde çok uzak olmayan tarihlerde sağlık anlamında güzel gelişmeler, merkez hastanemizin ek yeni binası hem ilçelerdeki yeni hastane binalarının durumları,  hastalarımızın dış illere gitmelerinin önüne geçecek kardiovasküler cerrahi ve anjio işlemlerinin başlaması ve devam eden şu anda çalışmaları yapılan bir çok iş ve işlemler bittikçe inşallah halkımıza müjdeleri vereceğiz.  Bu müjdelerin ortaya çıkarılmasına ve bu hizmeti vermemiz konusunda desteklerini esirgemeyen Valimiz başta olmak üzere tüm siyasilerimize ve amirlerimize gönülden teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

“TEMİZLİK İŞLERİ SON SİSTEMLE YAPILIYOR”

Hastanenin  temizlik hizmetleri ile ilgili de sürekli günlük kontrol yapılmakta ve kayıt altına alındığı bilgisini veren Atlı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu konu ile ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bu güne kadar yaşanmamıştır. Hastanemizde A pluskuru temizlik sistemi uygulanmaktadır. Bu temizlik sistemi ile ilgili detayları da aşağıdadır.

‘’A plus kuru temizlik sistemi: Hastanemiz A plus kuru temizlik sisteminde 35 adet kat arabası kullanılmaktadır. Her kat arabasının üzerinde servisteki tüm odalar için yeterli sayıda temiz çarşaf takımı, tuvalet kağıdı, peçete, çöp torbası, çamaşır suyu, cif, sıvı sabun vb. temizlik malzemelerinin yanında renkli küvetler içerisinde aynı renk mikrofiber bezler ve amerikanmoplar bulunmaktadır. Her hasta odasında ayrı ayrı tanımlı, hafif nemli dört renk mikro fiber bez kullanılmaktadır. Kırmızı renkli bez klozet temizliğinde, sarı renkli bez banyodaki dolap, fayans v.b. gibi alanların temizliğinde, mavi renkli bez hasta yatağının temizliğinde ve yeşil renkli bez ise genel alanların temizliğinde kullanılmaktadır. Her hasta odasında banyo ve oda zeminin temizliği için 2 ayrı Amerikan mop ucu hafif nemli olarak hazırlanmakta ve kullanılmaktadır. Ortalama bir serviste 20 oda olduğunu var sayarak ve bir odada dört bez ve iki amerikanmop kullanıldığını hesap edersek (yedekleri hesaplamadan) kaba bir hesapla bir serviste bir günde 80 bez 40 amerikanmop kullanılmaktadır.  Bu bez ve moplar iş bitiminde çamaşırhaneden ayrı her katta birer adet olmak üzere toplam 5 tane ev tipi çamaşır makinelerinde yıkatılıp ertesi gün için hazır hale getirilmektedir. Bu yıkama şeklindeki amacımız; çamaşırhanedeki makinalara bezler her ne kadar torba içinde  konulmuşolsada bazen torba açılınca makinelerin aralarına kaçarak bozulmasına  engel olmak ve bezlerin kaybolmasını önlemektir.

Mikrofiber  bezler hafif nemli olduğu için leke bırakmadan  kolayca bir defada iş bitmektedir.    Personellerimizin eskisi gibi kullandığı bezi kova içinde yıkaması, sıkması vb. işlemleri ve ıslak bezle sildiği yeri tekrar kurulamasına gerek yoktur. Ayrıca personelin temizlik için kullanacağı tüm malzemeler kat arabasında olduğu için herhangi bir malzeme gerektiğinde depoya defalarca gidip gelme işlemine de son verilmiştir. Sayıları zaten yetersiz olan hastane personelimizin iş yükü azaltılıp, minimum enerji ile maksimum hizmet üretilmeye çalışılmakta ve iş gücü tasarrufu yapılmaktadır.   

Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri

Kat aralarında kullanılan temizlik malzemeleri değişik renk ve biçimde olan ambalajlarda bulunmakta ve bu ambalajlarda standart olarak her serviste aynı şekilde olan kaba konulmaktadır. Yani sağlık hizmetlerinde standart olarak acil çantası nasıl ise hastanemizdeki temizlik malzemelerinin kullanım ambalajları ve kat arabası düzeni de aynı şekilde standarttır. Böylelikle bir servisten başka bir servise geçen personelin uyumu çok daha kolay olmaktadır.

Kat arabalarının kullanımı sayesinde personeller, tüm temizlik malzemelerine ulaşım daha kolay olduğundan daha kısa sürede işlerini tamamlamaktadırlar. Hastanemizde yine personelin işini kolaylaştırmak amaçlı ve daha kaliteli hizmet üretmek için 3 adet binicili yer yıkama otomatı,  14 adet elle kullanılan otomat, bahçe süpürücüleri vb demirbaş malzemeler kullanılmaktadır.’’

Hizmet kalitesini yükseltmek ve sağlık anlamında en iyi noktalara çıkmak için tüm ekibimizle çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtir sağlıklı ve mutlu günler dilerim.”

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim