Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü Kadınlarda tüylenmenin yol açtığı sorunlar ve tüylenmenin çözümü
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas,  toplumsal sağlığın korunması için aşırı tuz ve şeker tüketiminin önüne geçmek için lokantacılar ve pastacılarla bir protokol imzaladı. 
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Şeref Parlas ve Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Fatih Demir’in karşılıklı imzaladıkları protokol gereği, tuz kullanımı yüzde 4 ve şeker kullanımı da yüzde 5 seviyesine çekilecek. 
Söz konusu çalışma, İl Sağlık Müdürlüğü ve kentte faaliyet gösteren esnafın yapacağı çalışmalarla, toplumsal boyutta farkındalık oluşturacak. Lokantacı ve pastacı esnafı bir dizi eğitimin ardından, şeker ve tuz kullanımını belli ölçülerde azaltarak, ideal seviyeye çekecek. Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bu konudaki çalışmaları hem takip edecekler, hem de destekleyecekler. 
Protokol hakkında bir açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, “Dünya Sağlık Örgütü, hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gramdan az olarak önermektedir. Yetişkinlerde hipertansiyon, kalp hastalıkları riski ve inmenin azaltılmasında tuz alımının azaltılması etkilidir” dedi. 
Aşırı tuz ve şeker tüketiminin zararlarına kısaca değinen Sedat Kavas, “Aşırı tuz tüketimi, kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon,inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Aşırı şekerli beslenmek ise obezite, kalp Hastalıkları, kanser, karaciğer yağlanması gibi hastalıklara neden olduğu gibi ayrıca bağışıklık sistemini düşürür, insülin direncine neden olur” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim