Uşak Üniversitesi KANpusu KANatlandı

Uşak Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci kan bağışına dikkat çekmek için, “KANpus KANatlanıyor “etkinliği düzenledi.

Uşak'ta menenjit şüphesiyle ölüm endişeye yol açtı! Korunmak için aşının 6 bin TL'ye dayanması ayrı bir sıkıntı! Uşak'ta menenjit şüphesiyle ölüm endişeye yol açtı! Korunmak için aşının 6 bin TL'ye dayanması ayrı bir sıkıntı!

Türkiye’de ilk kez bir üniversitede kurulan  gönüllü kan bağışçıları topluluğu kan bağışına dikkat çekmek için, “KANpus KANatlanıyor” etkinliği düzenledi. Etkinlikte; konserler, yarışmalar ve ikramlar yer aldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDULAR

Geçen yıl, Uşak Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci tarafından oluşturulan gönüllü kan bağışcıları grubu, önce 1 Eylül Kampusu içerisinde bulunan çarşıda Kızılay Kan Merkezi kurulmasını sağladı. Sonra arkadaşlarını teşvik ederek bir yıl içerisinde kampustan 2 bin 844 ünite kan topladılar.

“KANpus KANatlanıyor” etkinliğine Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türk Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök ve Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın da katıldı.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Türk Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök öğrencilere teşekkür etti. Gök, “Biz kan bağışını teşvik etmek için toplumun her kesimi ile bağlantı kurmaya çalışırken, en az gençlerle bağlantı kurabiliyorduk. Hiç beklemediğimiz bir anda Uşak Üniversitesi kampusunda bulunan gençlerden destek geldi. Türkiye de ilk kez bir üniversite kampusunda kan merkezi kuruldu. Sonra da bir yıl içerisinde 2bin 844 ünite kan toplayarak Türkiye ye örnek oldular. Şimdi Uşak Üniversitesini örnek alan başka üniversitelerde kan bağışı için çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. Ben, bu gençlerimizi ve onlara her türlü desteği veren Rektörümüz Sayın Sait Çelik’i kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Türk Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök ve Türk Kızılay Uşak Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Umut Bilgin Koçak vali Okur ve Rektör Çelik’e kan bağışına katkılarından dolayı plaket verdi.

Editör: TE Bilişim