UŞAK YANIK ÜNİTESİNE KAVUŞTU

Uşak ve bölge illerde her zaman ihtiyaç duyulan Yanık Ünitesi, Uşak Devlet Hastanesinde son teknolojik cihazlar ve tıbbi malzemeler ile donatılarak hizmete açıldı.

Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı

Uşak Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Milletvekili m. Dr. İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye başkanı Nurullah Cahan ve İlin tüm protokol üyelerinin katılımı ile törenle hizmete açıldı. Bölgede tek olma özelliği taşıyan ünite, asgari sterilizasyon şartlarının oluşturulduğu, diğer birimlerden izole edilmiş, yatarak tedavisi gereken ancak nakil gerektirmeyen yanık hastalarının bakım ve tedavilerinin sağlanacağı, 5 adet servis yatağı, özellikli pansuman odası ve ameliyathaneden oluşuyor. Ünitede, dünya üzerinde kabul edilmiş modern yanık tedavi ilkeleri uygulanmaktadır. Ünitede Majör ve Minör yanık vakaları kabul edilmektedir. Bu hastaların yatışlarını takiben yoğun bakım takipleri yapılmakta, gerekli cerrahi ve medikal tedavileri sağlanmaktadır.

‘Uşaklılar yanık tedavilerinde il dışına gitmeyecekler’

Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Yanık ünitesi açılış töreninde açılış konuşması yapan Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı; “Uşak ve çevresinde özellikle ağır yanık hastalarına hizmet veremiyorduk. Yanık hastalarını mecburen çevre illere göndermek zorunda kalıyorduk. Hastanemiz bünyesinde 5 yataklı bir tedavi merkezi açtık. Son teknoloji olarak gösterilen cihazlarla merkezimizi donatarak hizmete açtık. İlimizde iki organize sanayi bölgesinin olması, çevre illerde bulunan yanık ünitesine 180 km uzaklıkta olmamız halkımıza bu hizmetin sunulması gerekli olduğunu düşünerek bu ünitenin açılması için çalışmaları başlattık. Bugün de açılışını gerçekleştiriyoruz. Buraya emeği geçen, kuruluşuna katkı sağlayan başta hastanedeki arkadaşlarımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalıştılar. Ve bu güzelliği bize kazandırdılar. Uşak halkına ve bölgeye hayırlı olsun” dedi.

Uşak AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay konuşmalarında Sağlıkta dönüşüm projesi ile halkın sağlığa erişimin artığını modern ve kaliteli sağlık hizmetinin tüm insanlara eşit bir şekilde ulaştırıldığını milletvekilleri olarak hastanelere büyük önem verdiklerini ve hastanelerdeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini vurguladılar. Ayrıca hastanelerimizde yeni, özellikli birimlerin açılarak hasta ve yakınlarının mağduriyetlerinin önlendiğini, Uşak ili için gerekli yanık ünitesinin açılmasında memnun olduklarını, hastanede kurulacak yeni birimlerinde destekçisi olacaklarını ifade ettiler. Sağlık hizmetlerinin sunumu konusunda son yıllarda Uşak’ta güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek bunda katkısı olan İdareci ve sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.

‘Sağlıkta konulan hedeflere ulaşıldı’

Uşak Valisi Seddar Yavuz Açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Ülkemiz artık özellikle sağlık konusunda dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışır konuma gelmiş, tüm vatandaşlarımıza her kademede en kaliteli ve en hızlı hizmeti sunar düzeye gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlattığı bu hamleler ve 2002 tarihinden bu yana hükümetlerimizin başarıyla gerçekleştirdiği bu hizmetlerle çok bariz çok açık gelişmeler herkes tarafından görülür ve takdir edilir olmuştur. Sağlıkta konulan hedefler bir bir yerine getirilmiş bugün memnuniyetle müşahede ettiğimiz gelişmeler yaşanmıştır. Biz artık ülke olarak takip eden değil takip edilen, hizmette kalite standartlarını belirleyen bir ülke konumuna gelmiş durumdayız. Artık hiç kimse sağlık güvencesinin kapsamı dışında değil, kimse acillerden geri dönmüyor, kimse ilaç yok diye uzman yok diye yakınmıyor, ilk kademeden üniversite hastanelerine kadar her tedavi biriminde vatandaşlarımız rahatlıkla muayene olup tedavilerini yaptırabiliyorlar. Uşak ilimizde önemli bir eksikliği daha tamamlanan Devlet Hastanemizin yanık ünitesi hem ilimize hem de çevre il ve ilçelere hizmet verecektir. Hastanemizdeki yanık ünitemizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler temennisiyle merkezin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Uşak Valisi Seddar Yavuz ile protokolün diğer üyeleri, yanık ünitesinin açılış kurdelesini keserek, üniteyi gezdi. Yetkililer tarafından katılımcılara bilgi verildi. Açılış töreni kokteyl ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim