Şal, bayanların hem tesettür amaçlı, hem de kıyafetlerinde kombi olarak kullandıkları bir giysi türüdür. Şal dünyası olarak tarihçesi Keşmir'den gelmiştir. Keşmir ile kumaş Mir Sayyid Ali Hamadani tarafından bilinmektedir. Hamedani 14. yy da Ladak'a gitmiş ve keçileri ile ünlü Ladak'ta yetişen keçi yünleri ile kumaşlar üretimine geçmiştir. Ürettiği yünden çorap yapıp dönemin sultanına hediye etmiş. Hamedani, Keşmir'de şal dokuma sanayi kurulması ile Paşmina şalı olarak bu şekilde tarihe girmiştir.

Marmarabirlik 5'lik teneke soğuk sıkım zeytinyağı ise daha uygun fiyata geliyor Marmarabirlik 5'lik teneke soğuk sıkım zeytinyağı ise daha uygun fiyata geliyor

Günümüzdeki Şal Modelleri

Erkeklerin, monokrom takım elbiseleri kombin yapmak için güzel kravatlar seçtikleri gibi, muhafazakâr iş kadını giyimi gereği bir atmosfere uygun, renk ve ayrımcı bir tarz eklemek için şal kullanırlar. Şalların cazibesi ve gücü her dönem olduğu gibi devam eder. Bu nedenle, yüzyıllardır çeşitli kültür amaçlı kullanılan çeşitli giysi aksesuarlarından biridir. Bazı Müslüman bayanlar, sadelik için veya özenli saç modelleri için farklı şekilde şal tercih eder. Şal dünyası olarak Mısır, Hırvat, Çin ve Fransız kültürüne dokunduk sonra tüm dünyaya yayılmıştır ve bayanların giyimini etkilemiştir. https://www.buqre.com/sal sayfasında en güzel şalları bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim