Uşak'taki otel kapasitesi lüks otelin tamamlanmasıyla yüzde 20 artacak Uşak'taki otel kapasitesi lüks otelin tamamlanmasıyla yüzde 20 artacak
USAKPORT.COM / ÖZEL HABER//

İSO’nun ikinci büyük 500 şirketin yer aldığı listesi yayınlandı. İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlanan ikinci 500 büyük şirket arasına, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 3 şirket dahil oldu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Selim Kandemir, kentin daha üst sıralarda temsili için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek,  “Gönlümüzden geçen daha fazla firmamızın liste başında yer almasıdır. Bu yıl iki seramik firmasının ikinci 500 büyük şirket arasında yer alması, ilimiz adına onur vericidir. Tekstil kenti Uşak’tan 1 firmamız yine ikinci 500’e ismini yazdırdı. Tekstil kenti Uşak’ın adının duyulması için daha fazla çalışacağız” dedi. 

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin  500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Modavizyon Tekstil şampiyonluk ipini göğüslerken, Marshall Boya ikinci oldu. Dardanel Önentaş ise listeye üçüncü sıradan girdi. Listede Uşak’tan da 3 firma yer alırken, bir önceki yıl 97’inci sırada yer alan Uşak Seramik Sanayi A.Ş. 42 ve 2015’te 233’üncü olan Özerdem Mensucat Sanayi Ticaret ve A.Ş. ise bu yıl 43’üncü sırada yer aldı. Peş peşe listeye giren 2 Uşak firmasının yanı sıra, listeye ilk kez giren Umpaş Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. de 483’üncü sıraya adını yazdırdı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı; Uşak Seramik, 225 milyon 239 bin 110 TL, Özerdem Mensucat 224 milyon 405 bin 632 ve UMPAŞ Seramik de 107 milyon 737 bin 250 TL’lik satış yaptı. Kentteki seramik şirketlerinin ikisinin listede yer alması, sektörel bazda gelişim için olumlu karşılandı. 

UŞAK TSO BAŞKANI: DAHA FAZLA ŞİRKETİN GİRMESİNİ İSTERİZ
Listeye giren her 3 firmanın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olmasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Selim Kandemir, “Sanayide çarkların dönmesi ve üretimin yapılması, bulunduğu bölgenin kalkınması için büyük önem taşımaktadır. İlimiz, 3 OSB’si ve barındırdığı sektörel çeşitlilik açısından, Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden birisidir. İSO’nun her yıl yaptığı ilk ve ikinci 500 şirketler değerlendirmelerini oda olarak yakından takip ediyor ve burada Uşaklı firmaların yer almasından onur duyuyoruz. Gönlümüzden geçen daha fazla firmamızın liste başında yer almasıdır. Bu yıl iki seramik firmasının ikinci 500 büyük şirket arasında yer alması, ilimiz adına onur vericidir. Tekstil kenti Uşak’tan 1 firmamız yine ikinci 500’e ismini yazdırdı. Tekstil kenti Uşak’ın adının duyulması için daha fazla çalışacağız. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, eğitim, üretim ve satış odaklı çalışmalar yapmaktayız. Fuarları önemseyen ve yeni pazar araştırmaları yapan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Şahsım ve odamız adına ikinci 500’e giren şirketlerimizin yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi. Öte yandan İSO'nun daha önce açıkladığı ilk 500 şirket arasına yine Uşak Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Gedik Tavukçuluk da girmişti. 
Editör: TE Bilişim