Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı
AK Parti Uşak İl Teşkilatı, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da katılımıyla, ‘Vefa Yemeği’ programı düzenledi. AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar ve parti mensuplarının yer aldığı yemekte, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, partisinin birlik ve beraberlikten ödün vermeden seçim çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bizdeki birlik ve beraberlik ruhu, hiçbir muhalefet partisinde yoktur. Bugün kurucu il başkanımız ve ben de buradayım. Yani kurulduğumuz günden bu yana bu işe omuz veren herkes burada. Bu yürüyüş esnasında kırgınlıklar ve üzüntüler olabilir. Ak sevdaya gönül verenler kırgınlıkları uzatmaz ve yola devam eder. Bizdeki bu duruşa CHP’liler de hayran kalıyorlar. Onların anlamadığı şey, bizim davamızda makamlar ve koltuklar asla hedef değildir. Millete hizmet için sadece ve sadece araçtır” dedi.

Önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkan adayları ve meclis üyeliğine aday olan isimlerin belirleneceğini dile getiren Tuğrul, “Önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkan adaylarımızı ve diğer meclis üyeliği adaylarını açıklayacağız. Bu görevleri her partilimiz, diğer partilerin genel başkanlarından da iyi yaparlar. Aday adayı olan arkadaşlar aday olamadıklarında sahada seçim çalışmalarında bizlerle beraber omuz omuza yürüyecekler ve 31 Mart’ta teşkilatımızı zafere taşıyacaklardır. Bu konuda en ufak bir şüphem dahi yoktur” diye konuştu.

CAHAN: BİZE HANGİ GÖREV VERİLİRSE YAPMAYA HAZIRIZ
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, partisinin kendisine vereceği tüm görevleri yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Cahan, “Göreve gelirken, Yunus Emre’nin dediği gibi biz ‘Gönüller yapmaya geldik’. Tüm gönüllere girmeye gayret gösterdik ve ilimizdeki ne kadar fakir ve fukara varsa hepsine yardım elini uzattık. Doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşımızın yanında yer aldık. 24 saat çalışan bir belediye inşa ettik. Belediyemizin iştiraki olan UTAŞ’ta 30 kişi çalışıyordu ve şimdi 2 bin personel istihdam ediyoruz. Bizler makam sevdalısı değiliz ve insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Bize bu makam layık görüldü ve 5 yıldır görevimizi yapıyoruz. Şimdi bayrak değişimi zamanı geldi ve 2001’den 2019’a kadar hangi görev verildiyse biz bunu yaptık. Bundan sonra bize hangi görev verilirse biz onu yapmaya hazırız. Biz bir aileyiz ve bir davanın mensuplarıyız. Bizim gayemiz Rabbimin rızasını kazanmak ve bunun için hizmet etmek. El birliği ile çalışacağız ve insanlığa hizmeti sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ: SEÇİM DÖNEMİNDE HEPİMİZ SAHADA OLMALIYIZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, “Bir ilde veya bir ilçede bir siyasi parti yüzde 25 oy alırken, şimdi kendi içindeki bazı ayrılıkları bir kenara koyup bir arada olma gereği hissediyor. Bu tek adamlığa gidiş değil, uzlaşıya gidiştir. Bir tarafta Cumhur ve bir tarafta da Millet ittifakı var. Cumhur ittifakı sadece seçime dönük al ver noktasında değildir. 2015 ve 15 Temmuz’dan bu yana ülkedeki beka mücadelesi içinde, çevrelenmeye çalışılan Türkiye için aynı yerde olan 2 siyasi parti, sadece seçim dönemi için değil, seçim dönemi dışında da ittifak içinde oldu. Şimdi diğer taraftan bakıyorsunuz diğer ittifakta böyle bir şey göremezsiniz. Öküz öldüğünde ortaklık bozuldu. Bu iki partiyi bir araya getiren üst akıl, şimdi bu 2 partiyi yeniden bir araya getirmenin telaşı içinde. Kurucu partide üst akıl öyle bir baskın geliyor ki bazı illerde aday çıkarmama noktasında, yeni kurulmuş bir parti lehine vazgeçiyor. Bunlar normal ve mantıklı şeyler değil” dedi. Uşak’taki teşkilatlara tavsiyelerde bulunan Hamza Dağ, “Burada yerel seçimlere giderken, Uşak’ta çok önemli bir sınavla hep birlikte karşı karşıya olacağız. Bu bölgenin çocukları ve evlatları olarak, Uşaklı hemşehrilerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizler İzmir’de çalıştığımız kadar, Uşak’ta da çalışmaya gayret edeceğiz. Bizim burada ufak hesaplarla hareket etmemiz mümkün değildir. Hepimiz bu seçim döneminde sahada olmak zorundayız” ifadesini kullandı.

AK PARTİLİ BAŞKANLARLA BİRLİKTELİK POZU VERDİ

Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş ve Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın da birer açıklama yaptılar. Programın sonunda günün hatırası için fotoğraf çekimi yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2004 ve 2009 dönemi Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın’la birlik ve beraberlik pozu verdi.
 
Editör: TE Bilişim