Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
    EDİTÖRDEN///        Yerel seçimlere sayılı günler kala, partilerin ittifak yapıp yapmayacağı hala muğlakta. MHP ve AK Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin şu ana kadar net bir sonuç vermediğini daha önce de dile getirmiştim.
            Hatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'İstanbul'da aday çıkarmıyoruz' açıklamasını, ittifakın olması ve MHP'nin güçlü olduğu yerlerde yerel yönetimleri muhafaza etmek için, 'emrivaki' olarak görmüştüm.
            Çünkü MHP'nin tabanında ciddi kopmalar oldu ve İYİ Parti hatırı sayılır ölçüde bir oy böldü.
            Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin "İstanbul'da aday çıkarmayacağız" açıklamasını bir nezaket olarak yorumladı.
            Bazı illerde aday çıkarmama düşüncesini doğru bulmadığını da ifade etti. Erdoğan, "Ama piyasada konuşulan şeyler falan bunlar siyasette olacak şeyler değil. (Aday göstermeme konusu mu?) Her siyasi partinin ilkeleri vardır. AK Parti şu anda bir numaralı parti. Türkiye’de gerek milletvekili sayısı gerek oyuyla konumu, yeri belli olan bir siyasi parti. Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız" sözleriyle bir anlamda ittifakın yerel seçimler için pek mümkün görülmediğinin de sinyalini verdi.  
            İttifakı yerelde pek mümkün görmüyorum, çünkü iş sadece belediye başkanlarını seçmekle bitmiyor. Yerelde belediye meclis üyeleri, il genel meclisi gibi unsurlar da yer alıyor.
            Ayrıca küçük ölçekteki belediyelerde ittifakın nasıl sağlanacağı da en çok düşündüren konuların başında geliyor.
            İlerleyen günlerde yerelde ittifak konusu buz dolabına kaldırılırsa şaşırmayın...
           
Editör: TE Bilişim