SÖZCÜ GAZETESİ'NİN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ....

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, AK Partili Uşak İl Genel Meclisi Üyesi Durmuş Yavuz’un Atatürk’e “Sarhoş” ve “Yahudi” dediği iddiasıyla, hakaretten yargılanarak, çarptırıldığı ve cezası ertelenen 2 yıl hapis cezasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Cezanın ertelenmemesi gerektiğini belirten Ali Karaoba, Durmuş Yavuz’un kentteki yerel bir süper market zincirinde müdür olarak görev yaptığını ve buradaki işinin devam etmesi durumunda, söz konusu marketi protesto edeceklerini ifade etti. 

TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!


AK Parti’den Karahallı İl Genel Meclisi üyesi seçilen Durmuş Yavuz’un Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 2 yıllık hapis cezası, önceki gün Sözcü Gazetesi tarafından haberleştirildi. Sözcü’den Damla Güler’in haberine göre, Durmuş Yavuz’un 2018’de katıldığı bir toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için “Atatürk Yahudi’dir, sarhoştur, dinsizdir” gibi kelimeler kullandığı iddiasıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edildi. Haberde, Durmuş Yavuz’un yargılanmasının sonunda, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve bunun ertelendiği belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, cezanın ertelenmesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Atatürk’ün bugün camilerde ezanın okunmasında ve vatandaşın ibadetini özgürce yapmasında büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Ali Karaoba, “Durmuş Yavuz, Karahallı’dan 31 Mart'ta İl Genel Meclis Üyesi seçilerek bugün Uşak’a hizmet eden arkadaşlardan bir tanesidir. Kendisi 2018 yılında Atatürk'ün şahsına hakaretten hapis cezası almış ve Atatürk'e Yahudi sarhoş dinsiz dediği yazılmış ve bununla ilgili hüküm yemiştir. Acı olanı bu hükmün on ay ertelenmesidir. Sayın Durmuş Yavuz, bugün  Karahallı’nın  ilçesinden  il genel meclis üyesi olarak seçilip kendisine göre, kendi ilçesini temsil etmenin gücünü nereden aldığını ve Kurtuluş Savaşı'nın sonunda bu ülkenin ulusal mücadelesini veren, ülkenin temelini atan Atatürk'e dil uzatanın dilinin kesileceğini unutmuştur. Atatürk’e el uzatanın elinin kırılacağını da unutmuş durumda, hakaret içerisinde bulunmuştur. Biz buradan kendisine sesleniyoruz, asker kökenli olan bu arkadaşımızı esefle kınıyoruz” dedi.


“ÇALIŞTIĞI MARKETLE İLİŞİĞİ KESİLMELİ, YOKSA BOYKOTA BAŞLAYACAĞIZ”
Son yıllarda, Atatürk’e hakaret edenlerin ödüllendirildiğini kaydeden Karaoba, “Mahkemenin hükmünün yerine getirilmesinin yanında, bu şahısın halen ilimizde faaliyet gösteren bir süper market zincirinde müdürlük görevi yaptığını biliyoruz. Eğer bu kişinin bu markette çalışmaya devam etmesi durumunda, üyelerimizi söz konusu marketi boykot etmeye davet edeceğiz. O açıdan  çok net bir şekilde buradan halkımıza seslenmek istiyoruz diyoruz, Atatürk'e dil uzatanın  mutlaka karşısında duracağız  ve gerekirse dilini keseceğiz, bu kadar net bir şekildi protestomuzu bildirmek istiyoruz” diye konuştu. 
Öte yandan, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve Uşak İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Özcan da, Atatürk’e yapılan hakareti kınadıklarını bildirdi. 
 

Editör: TE Bilişim