Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!
CHP Uşak Belediye Başkan adayı Asım Kalelioğlu, kentte futbol, basketbol ve geleneksel spor dallarının gelişmesi için bir dizi çalışma yapacağını ve göreve geldiğinde özellikle altyapı konusunda ciddi atılımlara imza atacaklarını söyledi. 
Uzun yıllar Uşakspor’da başkanlık yapan ve görevde olmadığı dönemlerde kulübü ve taraftarı desteklemeye devam eden Asım Kalelioğlu, şu an 2. Lig’de mücadele eden UTAŞ Uşakspor’u üst liglere taşımak için tüm enerjisini ve tecrübesini ortaya koyacağını kaydetti. 
Uşak’ta futbolun yanı sıra basketbolun ve ciritin de yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Asım Kalelioğlu, daha önce uygulanmış ve başarılı olmuş bir modeli örnek alacağını ve bu sayede gençleri spora özendirerek, zararlı alışkanlıkların önüne geçeceklerini ifade etti. 




Merkezi İzmir’de bulunan ve Cengiz Ünder gibi dünya çapında ünlü futbolcuları yetiştiren Altınordu Futbol Kulübü’nü model alarak bir proje geliştireceğini belirten Asım Kalelioğlu, “Ben uzun yıllar futbolla ve sporun diğer dallarıyla iç içe oldum. Yönetimi, teknik heyeti ve formayı giyerek ter döken sporcunun neler hissettiğini ve ne istediğini çok iyi biliyorum. Bunların yanı sıra kulüplerin karşılaştığı temel sorunların neredeyse tamamını göğüsledim diyebilirim. Bu bakımdan göreve gelirsem, Uşakspor’u sahiplenmeye devam edeceğim. Şu andaki belediye bu konuda iyi çalışmalar yaptı ve ben de gerek futbol, gerek basketbol ve gerekse cirit takımlarımızı sahipsiz bırakmayacağım. Diğer branşlara gerekli destekleri vereceğim ve sporun tüm kente yayılmasını sağlayacağım. Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmanın her hangi bir anlamı yok. Spor konusunda önümüzde güzel bir örnek var. Merkezi İzmir’de bulunan Altınordu Futbol Kulübü’nün güzel çalışmalarına şahit oluyoruz. Belediye başkanı seçilirsek, amatör takımlara önem vereceğiz ve futbol okulları açarak, daha 6 yaşından itibaren yetenekleri keşfetmeye başlayacağız. Küçük yaştan itibaren belediye himayesinde yetiştireceğimiz yeteneklerimiz, futbolun, basketbolun ve diğer branşların yarınları olacaklar” dedi. 
Sporun çok önemli bir tanıtım unsuru olduğunu dile getiren Asım Kalelioğlu, şöyle konuştu: “Fenerbahçe ve Uşakspor maç yaptığında, ben kulüp başkanıydım ve günlerce ilimizin reklamı yapıldı. Maç başlamadan 1 hafta önce, tüm gazeteler, TV kanalları ve diğer mecralarda Uşak konuşuldu. Bilet fiyatlarının pahalılığı epey bir gündeme geldi ve bu sayede ilimizin nerede olduğunu bir çok yurttaşımız anladı. Futbolun, basketbolun ve cirit gibi geleneksel sporların tanıtıma olan katkısı yadsınamaz. Bu nedenle bu işe sahip çıkacağız ve Uşak’ı, daha üst liglerde temsil edilen bir kent haline getireceğiz”. 



BELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Uşak Belediyesi ve UTAŞ bünyesinde çalışan işçilerle ilgili ne gibi bir tavır takınacağı sorusuna yanıt veren Asım Kalelioğlu, “Biz istihdam yaratacak projeler ortaya koyalım diyoruz.  Seçimi kazandık, haydi tüm işçileri çıkaralım. Böyle bir mantık olabilir mi? O insanlar ekmek davası için çalışıyorlar. Bizim ekmeğinin peşinde olanlarla hiçbir sorunumuz olmaz ve herkes işine devam eder. UTAŞ da dahil buna. Oradaki işçi görevini yapmıştır ve bu normaldir. İşine hainlik yapmadığı sürece herkes işine devam eder. Partilim baskı bile yapsa kimsenin ekmeği ile oynamam. Belediye çalışanları işine devam etsinler ve bunları kafaya takmasınlar” dedi. 

 
Editör: TE Bilişim