Uşak AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan ve önümüzdeki günlerde resmi başvuruyu yapacağını belirten Kent Konseyi eski Başkanı Cafer Çankaya, Uşak Ufuk Gazetesi’ni ve Uşak Port Haber Bürosu'nu ziyaret etti. 25 yıllık bürokrasi tecrübesi olduğunu ve esnaflığın nasıl yapıldığını bildiğini ifade eden Cafer Çankaya, “Uşak’a hizmet için bu yola çıktık. Amacımız, katılımcılığın olduğu ve insanların huzurla yaşadığı bir kent oluşturmak” dedi. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın İsmetpaşa Caddesi ve Ata Kule projelerini eleştiren Cafer Çankaya, “Belediye Başkanı caddeyi yeniden yaptırırken kime sordu? Sadece birkaç mimarın görüşüyle cadde yapıldı. Burası için harcanan para halkın cebinden çıktı. Vatandaşın cadde yapılırken ne düşündüğü sorulmalıydı” dedi.



CAFER ÇANKAYA, UŞAK UFUK GAZETESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti’den Uşak Belediye Başkan aday adayı olan ve önümüzdeki günlerde partisine resmi başvuruyu yapmayı düşünen makine mühendisi Cafer Çankaya, hedefleri ve kent için ortaya koyacağı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Uşak’ın daha yaşanabilir bir kent olması ve ekonomik anlamda kalkınması için çalışmalar yapacağını dile getiren Cafer Çankaya, niçin aday adayı olmayı düşündüğüyle ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “25 yıllık bir bürokrasi tecrübem var. Uşak Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Daha sonra sektöre atıldım ve Çankaya Mühendislik Şirketi’ni kurdum. Yaklaşık 8 yılı aşkın bir süredir de ticaret hayatındayım. Hem bürokrasiyi biliyorum, hem de serbest piyasayı. Ayrıca makine mühendisiyim ve birçok doğalgaz projesini ben hazırlıyorum. Kentteki her sokağa, giriyorum. Uşak’ı ve sorunlarını çok iyi biliyorum.”

UŞAK KENT KONSEYİ’NE SEÇİMLE GELEN İLK BAŞKAN

Uşak Kent Konseyi’nin bir önceki dönemde başkanlığını yapan Cafer Çankaya, “Uşak Kent Konseyi’nde seçimle göreve gelen ilk başkanım. Kent Konseyi’nde önemli çalışmalar yaptık. Burada bütün sivil toplum kurumları ve kamu kurumlarıyla bir araya geldik. Muhtarlar, esnaf odaları, işçiler, sanayici ve kentin bütün dinamikleriyle içli dışlıyım. Sosyal yönüm olduğu için Uşak’taki kent kültürünü de çok iyi bilirim. Uşak’ın ihtiyaçlarını çok iyi özümsedim. Bu nedenle sorunları en iyi şekilde çözeceğime inanıyorum” ifadesini kullandı. Ankara-İzmir hattında yer alan kentin ekonomik anlamda istenen seviyeye gelmesi gerektiğini dile getiren Cafer Çankaya, şöyle dedi: “Gelişimin kendiliğinden olduğu bir hatta bulunan Uşak, ekonomik anlamda gelişmeli. Bunun için önemli adımlar atılabilir. İnsanların güvenli, temiz ve ekonomik anlamda getirisi olan bir kentte yaşamaya hakları var. Bu nedenle Uşak’a yararlı olacağım. Partim ve halkımız teveccüh gösterirse aday olmak istiyorum.”

KENTİN HER KARIŞINI ZİYARET EDİYORUZ

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Kentteki bütün kurumları tek tek ziyaret ettiklerini dile getiren Cafer Çankaya, mahallelerin sorunlarını öğrenmek için de rutin ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti. Cafer Çankaya, “Muhtarlarla tek tek görüşüyoruz. Sorunların çözümü için birlikte hareket etme ruhunun önemini biliyoruz. Biz eğer göreve gelirsek, mahalle muhtarlarıyla eş güdümlü  çalışacağız. Her mahallenin sorunlarını tek tek belirleyeceğiz. Bunun için sokak temsilcileri görevlendireceğiz. Bu sayede halkın da yönetime katılmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.


CADDEYİ YAPARKEN KİME SORDULAR

Uşak Belediyesi’nin yeni İsmetpaşa Caddesi projesini eleştiren Cafer Çankaya, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın söz konusu çalışmayı halka sormadan, sadece 2 mimarın görüşüyle hareket ederek hayata geçirdiğini ifade etti. Cafer Çankaya, “Bizim ilkemiz çoğulculuk ve katılımcılık. Cadde yapıldı fakat halka hiçbir şekilde ne düşündüğü sorulmadı. Madem iyi bir şey yapacaksın yap. Fakat öyle bir şey yap ki; üzerine hiç konuşmayalım veya ucube demeyelim. Bugün yapılan çalışmaların çoğu gereksizdir. Halkın parası fuzuli yere harcanıyor. Bir şey yapmadan da önce bir halka sormak lazım. Halkın ihtiyacı olmayan hizmetleri, sırf göz boyamak için hayata geçirmek çok doğru değil. Şu anda İsmetpaşa Caddesi’nde hiçbir ruh yok. Taş ve beton yığınından başka bir şey değil. İnsanlara hem çay içecekleri bir mekan sağlayacaklar, masanın yanı başından da otomobiller geçecek. Ata Park’ta da taş ve betonlar her tarafı kapladı. Yeşil alanların orta yerine yapılan duvarlar insanları her geçen daha fazla itiyor. ” şeklinde konuştu. Ata Kule’nin de gereksiz bir proje olduğunu öne süren Cafer Çankaya, “Kule çalışması da aynı cadde gibi oldu. Hiçbir şeye benzemedi. Eğer Uşak’a bir gözetleme kulesi yapılacaksa, bunun için beton yığınına ihtiyaç yok. Aybey Mahallesi’nin tepelik olan alanları var. Buraya birkaç katlı bir seyir terası yapılsaydı, bütün kent ayaklarınız altında olurdu. Bu sayede hem kuzeydeki bir bölgenin cazibesi artırılırdı. Bir eser ortaya konarken o kentin kültürü yansıtılmalı” dedi. Çankaya, “Yeşil alan ihtiyacı kentte çok fazla. Bu ihtiyaca yanıt vermek için bence stadyum, okullar bölgesi ve kapalı spor salonunun olduğu alan yıkılmalı ve buralar yeşil alan haline gelmeli. Tarihi yapılar korunmalı. Okullar belli bir kampusa taşınırsa, hem eğitim ve öğretime de bir çeki düzen verilir. Oluşturulacak yeşil alanlarda doğal ortama zarar vermeden bazı projeler hayata geçirilir ve belediye bu işten gelir de elde edebilir” diye konuştu.


İNSANLAR BİR BİRİNE KÜS DURMAMALI

AK Parti’nin belediyeciliği çok iyi bildiğini ve bu dönemde Uşak’tan bir ismin başkan adayı olacağını ifade eden Çankaya, “Ben aday olsam da; olmasam da partim için çalışmaya devam edeceğim. İlla biz aday olacağız diye bir kaide yok. Bizde asla küskünlük olmaz. Biz halka hizmet için yola çıktık. Ben her hali karda halkın içindeyim. Allah’ın izniyle göreve gelirsek; bir sabah Dikilitaş Mahallesi’ndeki bir kahvede çay içen, bir sabah amele pazarındaki kardeşleriyle simitli kahvaltı yapan, bir sabah Ulu Camii’de cemaatle namaz kılan ve bir akşam Aybey Mahallesi’ndeki bir ailenin misafiri olan bir belediye başkanı olacağım. Halkla hep iç içe bir yaşamım oldu ve bu asla değişmeyecek” diye konuştu.


CAFER ÇANKAYA KİMDİR?

1 Eylül 1960'da Uşak'ta dünyaya gelen Cafer Çankaya, kısa özgeçmişi hakkında şunları söyledi:

Mühendisliği bölümünden mezunum. 1984 Yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğünde Makine Mühendisi olarak göreve başladım.


Askerlik vazifemi tamamladıktan sonra 1986 yılında Uşak Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne tayin oldum.


2009 yılında 25 yıllık memuriyet hizmetimi tamamlayarak İl Müdür Yardımcısı olarak emekli oldum.


Evliyim ve 2 kız 3 erkek olmak üzere 5 çocuğum var.


Emekli olduktan sonra ticarete başladım ve halen inşaat ve doğalgaz işleri yapmaktayım.


TOPLUMSAL FAALİYETLERİM :


* Memuriyet hayatım boyunca ve işimiz gereği bütün esnaf ve sanatkarlar odaları ile iç içe oldum. Hepsiyle iyi diyaloglarımız oldu. Ayrıca yine işimiz gereği küçük sanayi sitesi yönetimleri, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi yönetimleri ve diğer kooperatiflerle de iyi bir diyalogumuz olmuştur.


* Emekli olduktan sonra 2010 yılında Uşak Kent Konseyi Başkanlığına seçildim ve 2 yıl bu görevi ifa ettim.


* 2011-2012 döneminde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi Başkanlığını yürüttüm..


* 2010- 2011 yılında Uşak Ak Parti Halkla İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm.

Editör: TE Bilişim