CHP Genel Başkan Yardımcıları Uşak’a çıkartma yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl, Uşak’a geldi. Genel Başkan yardımcıları Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini söyleyerek hükümeti eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Uşak’ta partililerle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcılarının Uşak ziyaretine; Uşak’tan sorumlu CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Tarım Başdanışmanı Okan Gaytanoğlu’da eşlik etti.

CHP Uşak İl Binasında yapılan basın toplantısına, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri, Uşak’ın CHP’li belediye başkanları ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

TORUN; “CHP’NİN PROJELERİNİ ÇALDINIZ ONU DA BECEREMEDİNİZ”

Torun, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini, cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşanmadığını bildirdi. Türkiye'de yönetim boşluğunun olduğunu belirten Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"7 Haziran'da Türk halkı bir irade kullandı. O irade milli bir irade değildi, şimdi 1 Kasım'da tek başına iktidara geldi milli irade oldu. 17 Haziran iradesine saygı göstermediniz, o milli irade değil miydi? 1 Kasım'da geçen süreçte Türk halkına ne dediniz? 'terör, tek başına iktidar olamadığımız için geldi' dediniz. 'İstikrar' dediniz her konuda ve CHP'nin 7 Haziran'da ortaya koyduğu bütün projelerini aldınız revize ettiniz. 1 Kasım'da Türk halkının yetkisini aldınız, saygı duyuyoruz. Ama şunu unutmayalım bu vatandaşın karşısına sorunları çözmek için çıktınız. O zaman verdiğiniz sözü tutun, görevinizi yerine getirin. Terörü lanetleyerek altından kalkamazsınız. Hükümetsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz. Sanki 14 yıldır iktidarda değillermiş gibi sanki başka parti yönetiyormuş gibi sadece taziye dileyerek kınayarak geçiştiriyorlar."

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI KANDIRMACADIR

Torun, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklamanın "kandırmaca" olduğunu, projenin asıl sahibinin CHP olduğunu ve asgari ücretle ilgili düzenlemeyi de kendilerinin gündeme getirdiğini söyledi. Torun, "AKP asgari ücretin kaç lira olduğunu bilmezdi. Taşeronla ilgili tek bir gün konuştu mu? Biz muhalefet olarak halkımızın sorunlarının çözümü adına teşhisleri de yaptık, çözüm önerileri de ortaya koyduk. Şuanda hükümet bununla ilgili yasayı düzenliyor ama bunun arkasında da Cumhuriyet Halk Partisi emeği, hakkı vardır” dedi.

BİNGÖL; “14 YILDIR CEBARRUT BİR AKP YÖNETİMİ VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yoğun çalışma içerisinde olduklarını ve il il planlama çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin geleceği adına kaygılarını dile getiren Tekin Bingöl, "Türkiye, 14 yıllık ceberut bir AKP iktidarının getirdiği çok kötü bir sonuçla karşı karşıya. Artık dünya tarafından kabul edilmeyen bir iktidar işbaşında. Türkiye'yi itibarsızlaştıran bir yönetim anlayışı işbaşında. Türkiye'nin bütün komşularıyla arasını bozan, ilişkileri hiçbir şekilde düzelemeyeceği bir noktaya sürükleyen bir yönetim anlayışı işbaşında. Ekonomik parametrelerin tümüyle bozulduğu bir yönetim işbaşında. Türkiye'de işler iyi gitmiyor" dedi.

“TÜRKİYE'NİN BÜTÜN KURUMLARI İŞGAL EDİLDİ”

Ak Parti iktidarının Türkiye'nin başına bela ettiği belalardan Uşak dâhil tüm kentlerin nasibini aldığını belirten Tekin Bingöl, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"İçimiz kan ağlıyor. Milyonlarca maalesef işini kaybetti ve birçoğu da kaybetme kaygısı içinde. Bütün bunların tek sorumlusu Türkiye'yi yönetemeyen AKP. Onlar sadece kendi siyasi ikballerini ve o gerici anlayışı sürdürmek adına uygulamayla koydukları yönetim nedeniyle Türkiye'yi bu darboğazın içine soktu. Türkiye'de bütün kurumları işgal ettiler. Olağanüstü baskıcı bir anlayışla kadrolaşmaya gittiler."

“BASINI DA SUSTURDULAR AMA CHP’YE GÜÇLERİ YETMEDİ”

İktidarın basını da baskı altına aldığını savunan Bingöl, özgür basının iktidar eliyle yok edildiğini, yandaş medyanın yaratıldığını Kaydetti. Tekin Bingöl, "Artık özgür basın söz konusu değildi. Birkaç yürekli gazeteci, birkaç mütevazı televizyon ve gazete dışında yüreklice Türkiye'nin sorunlarını ve AKP'nin bu gerici anlayışını dile getiren yok. Bütün kurumları ele geçirdiler ve özgür üniversiteleri yok ettiler. Kendi yandaş yönetim anlayışlarını üniversitelerde hâkim kıldılar. Basını da susturdular ama bir tek size (CHP'ye) güçleri yetmedi" şeklinde konuştu.

Barış ortamı ve kardeşlik duygularının AK Parti iktidarıyla yok edildiğini iddia eden Bingöl, hemen her gün gelen şehit haberlerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Bingöl, terör olaylarının sorumlusunun da Ak Parti olduğu ileri sürdü.

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

REZA ZARRAB'IN GÖZALTINA ALINMASINI DEĞERLENDİRDİ

Bingöl, adı çeşitli yolsuzluklara karışan İranlı İşadamı Reza Zarab’ın ABD’de gözaltına alınmasını da şu sözlerle değerlendirdi: "Amerika'da yakalanan Reza Zarrab'ı gidip orada izlemeye gerek yok. 17-25 Aralık süreci yaşandı. O dönemdeki bütün yolsuzlukların içinde baş aktörlerden birisiydi. Biz bunları çok iyi biliyorduk. Biz izliyoruz, bakıyoruz ülkemize herhangi bir sıkıntı yaratacak açıklama yapmayız. Bunun uluslararası boyutu var. O yolsuzluğun içine bulaşmış dahi olsa Türkiye'yi sıkıntının içine soksa dahi bizim önceliğimiz Türkiye. Türkiye'ye zarar verecek hiçbir davranışın içine girmeyiz, ama izleyeceğiz, çünkü tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var."

Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde üyelerle sürdü.

Editör: TE Bilişim