Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, vatandaştan gelen bilgilere göre Uşak’ta namaz kılmak isteyen bir grup işadamının ellerinde bıçaklarla otobüs şoförlerine ve vatandaşlara saldırdığını iddia etti. Resmi kaynaklar söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirirdi. Dilek Yılmaz’ın saldırıya uğradığını bildirdiği şoförlerin bağlı olduğu otobüs firması yetkilileri, “Olayda her hangi bir bıçakla yaralama veya terör estirilmesi söz konusu değil. Firmamızdan kimse bu konuyla ilgili her hangi bir şikayette bulunmamıştır” sözlerinin altını çizdi…
UŞAK PORT // Uşak’ta önceki hafta, bir otobüs firması ile seyahat eden bir grup işadamının namaz kılma talebine karşı çıkan, diğer yolcularla tartışma çıktığı öne sürüldü. İddialar üzerine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Adalet Bakanlığı’na verilmek üzere TBMM’ye bir soru önergesi sundu. Aldığı duyumlara göre soru önergesi veren Dilek Akagün Yılmaz, namaz kılma talebinden bulunan işadamlarının ellerinde bıçaklarla saldırıda bulunduğunu ve terör estirdiklerini iddia etti. Konuyla ilgili UŞAK PORT ekibi İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve şirket yetkililerinin görüşlerini aldı. İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, “Ellerde bıçakla saldırma veya terör estirme gibi bir durum söz konusu değil. Taraflar  arasında sözlü tartışma çıkmış. Bu konuyla ilgili görüntülerde de bıçakla yaralama olmadığını görüyoruz” dedi. Şirket yetkilileri de, söz konusu olayın abartıldığı gibi bir olay olmadığını ve hiçbir şekilde taraflardan şikayetçi olmadıklarını bildirdi. 
DİLEK YILMAZ’DAN İLGİNÇ BİR İDDİA
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kendisine gelen şikayetler üzerine TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Uşak’taki bir otobüs firmasında geçtiğini öne sürdüğü olayı Meclis Gündemine taşıyan Dilek Akagün Yılmaz, ilginç ididalarda bulundu. Dilek Yılmaz, “Son günlerde şehirler arası otobüs şirketlerinin tarifeli seferlerinde bazı insanların grup olarak namaz kılacaklarını belirterek otobüsün mola yeri dışında durdurulması talebinde bulunduğunu, mola yeri dışında otobüsün durdurulmasının mümkün olmadığını söyleyen şoför ve diğer vatandaşlara saldırdıklarını ve terör estirdiklerini vatandaşların şikayetlerinden öğrenmiş bulunuyorum. Hatta son olarak İzmir’den Uşak’a gelen bir otobüsün mola yeri dışında istedikleri yerde durmadığı ve zorluk çıkardığı gerekçesiyle bir tarikata mensup 40-50 kişilik grubun Uşak garajında ellerinde bıçaklarla terör estirdiklerini ve bazı insanları yaraladıkları duyumunu aldım. Dinimizde seferi olmak ve kaza namazı kılmak gibi dini vecibelerin yerine getirilmesinin yolları varken şehirlerarası yollarda mola yerleri dışında otobüsü istediği yerde zorla durdurmak, bu duruma itiraz edenlere de şiddet uygulamak ve terör estirmek Türk ceza Kanunun kapsamında suçtur” dedi. Dilek Akagün Yılmaz, “Belirtilen nedenle 22.6.2014 tarihinde Uşak garajında ellerinde bıçak bulunan 40-50 kişilik bir grup insan tarafından estirilen terör nedeniyle bir soruşturma açılmış mıdır, şikayete bağlı olmaksızın yapılması gereken bu soruşturma sonucunda suç işleyenlerin tespiti ve cezalandırılması için gereken işlemler başlatılmış mıdır?” diye sordu. 
UŞAK EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAYDA BIÇAK YOK, SADECE SÖZLÜ TARTIŞMA VAR
Konuyla ilgili Uşak Port ekibine bir açıklama yapan Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, söz konusu olayın abartıldığı gibi olmadığını ifade etti. Toprak, “Olayda anlatıldığı gibi bıçak kullanılmış değil. Namaz kılmak isteyen yaklaşık 20-25 kişilik bir işadamı grubu ve diğer yolcular arasında tartışma çıkmış. Daha sonra taraflar arasında birbirinden şikayetçi olma durumu olmuş. Konu Adliye’ye intikal etti. Ben bununla ilgili görüntülere baktım. Görüntülerde bıçak kullanılması söz konusu değil” diye konuştu. 
FİRMA YEKİLİLERİ: HİÇBİR ŞEKİLDE OLAYIN TARAFI DEĞİLİZ
Firma yetkilileri ise konunun kendileriyle her hangi bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Konuyla ilgili bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Yolcuların bir kısmı namaz kılmak istiyor, diğerleri buna karşı çıkıyor. Tartışma garajda da devam ediyor ve biz de tarafları yatıştırmak için araya giriyoruz. Olayda her hangi bir bıçakla yaralama veya terör estirilmesi söz konusu değil. Fakat taraflar bir birinden şikayetçi olduğu için konu adli mercilere intikal etmiştir. Firmamızdan kimse bu konuyla ilgili her hangi bir şikayette bulunmamıştır” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim