Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
 AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, partisinin 2002’den bu yana TOKİ ve uygun konut kredileriyle ev alamayanların umudu olduğunu belirterek, “1 Kasım öncesinde hazırladığımız beyannamemize eklediğimiz yüzde 15 konut edinme desteği ile vatandaşın yükünü büyük ölçüde hafifleteceğiz” dedi. AK Parti’nin TOKİ’deki hantal yapıyı ortadan kaldırdığını belirten Servet Kuş, “Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde kurulan ve 2002’ye kadar varlığı ile yokluğu belli olmayan TOKİ, AK Parti döneminde şahlandı ve sadece Uşak’ımıza yaklaşık 4 bin aileyi kira öder gibi konut sahibi yaptı” dedi. Kuş, Uşak’taki emekliler için de aylık 250 TL bedelle konut yapımının önümüzdeki dönemde başlayacağını kaydetti.

EV ALMAK İSTEYENE YÜZDE 15 DESTEK

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, partisinin 1 Kasım seçimleri öncesindeki taahhütleri arasında yer alan konut edindirme desteğinin toplum ve sektörel bazda önemli olduğunu söyledi. Ev almak için bankalara konut hesabı açanlara, toplam bedelin yüzde 15’inin devlet tarafından verileceğini kaydeden Servet Kuş, “AK Parti olarak bugüne kadar verdiğimiz bütün sözleri, harfiyen yerine getirdik. Partimiz, son 13 yıldaki ekonomik istikrar ve toplum destekli politikaları sayesinde, bugüne kadar ev alması hayal olan bir çok insanımızın yüzünü güldürdü. 2002’den önce işçi, memur veya farklı sektörlerde çalışanlar, ev almak için yıpranma paralarını bekliyor ve emekli olduktan sonra güç bela konut sahibi olabiliyordu. AK Parti, uygun konut kredileri ve TOKİ aracılıyla halkımızı kira öder gibi ev sahibi yapmaya başladı. Bu sayede vatandaşımızın ödediği kiralar, buhar olmadı ve birikime dönüştü. Yeni dönemde de ev almak isteyenler için müthiş bir destekleme sözü geldi. Beyannamemizde yer alan konut almak isteyenler için yüzde 15’lik devlet desteği, insanlarımız tarafından sevinçle karşılandı. Allah nasip eder de, tekrar iktidara gelirsek bu taahhüdümüzü de yerine getireceğiz” dedi.

TOKİ, AK PARTİ İLE DAHA ÇOK İŞ YAPTI

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde kurulan Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 1984 ve 2002 arasında yeterince varlık gösteremediğine değinen Servet Kuş, şöyle söyledi: “Daha önceki iktidarlar döneminde halkımıza bir araba ve bir ev vaatleri verilirdi. Fakat bunların hiçbiri yerine gelmemekle birlikte, vatandaşımız yaşanan koalisyon hükümetleri ile günü nasıl kurtaralımın hesabını yapardı. AK Parti kimseye 2 anahtar vaat etmedi, fakat hayata geçirdiği projeler ve yapıcı politikalarla, bu hayalleri gerçek yaptı. En önemlisi TOKİ’leri daha işler hala getirdi ve sadece Uşak için yaklaşık 4 bin konut üretildi. Şu anda ilçelerde de konut projeleri hazırlayan TOKİ, aynı zamanda kentsel dönüşüm projesinde önemli rol üstlenmiştir. Yepyeni bir Uşak’ın oluşmasında en büyük paylardan biri, AK Parti döneminde çalışır hale getirilen TOKİ’dir”.  TOKİ’nin Uşak’ta bulunan ve emeklileri temsil eden derneklerle anlaşma yaptığını söyleyen Servet Kuş, “Emeklilerimiz için ayda 250 TL ödeyerek konut edinme imkanı doğdu. TOKİ ilimizdeki emeklilerimiz için de konut projesi hazırlıyor ve kısa bir süre sonra yer belirlenecek, inşaat başlayacak” diye konuştu.

AK PARTİ UŞAK İL TEŞKİLATI ARI GİBİ ÇALIŞIYOR

Partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Servet Kuş, köy, mahalle ve ev toplantılarının sürdüğünü dile getirdi. Kuş, “3 milletvekili adayımız, ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızın bütün kademeleri, canla başla yapılan hizmetleri ve önümüzdeki dönem yapılacakları anlatıyorlar. Beyannamemiz açıklandıktan sonra, toplumda oluşan heyecan ve beklenti bizi memnun ediyor. En önemlisi de gittiğimiz her ortamda, AK Parti’ye duyulan güven dile getiriliyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim