Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!
CHP Uşak Belediye Başkan adayı Asım Kalelioğlu,  şirketi USAŞ’ın FETÖ tarafından bilinçli olarak batırıldığını ve bu konuda yanlış ve olumsuz algılar oluşturularak, şahsına ve bağlı bulunduğu partiye bilinçli olarak zarar verilmek istendiğini söyledi. 
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşan Asım Kalelioğlu,  “USAŞ, 33 yıllık bir şirketti ve ilimizdeki 2 OSB’deki binalarının yüzde 80’i bizim tarafımızdan yapıldı. Sanayiciye iş sahası yaparken, ödemelerde kolaylık sağladık. Rahmetli Uğur Serdaroğlu ve şahsımın yönettiği şirket, OSB’deki şirketlerin zarar görmemesi için yangında ve diğer afetlerde elini taşın altına koydu. Bunların unutulmaması lazım” dedi. 
“Siyasete adım atmam ve neden CHP’de olduğum soruluyor. Siyasete şimdiki yönetimi beğenmediğim ve şeffaflıktan uzaklaşıldığı için atıldım” diyen Kalelioğlu, şöyle devam etti: “Baskıya karşı olduğum için siyasete girme kararı aldım. Neden CHP diye sorulduğunda da, düşüncelerimi daha demokratik olarak hitap edeceğim için CHP’yi tercih ettim. Belediyenin çok borçlu olduğu ve iktidara dayanmayan bir belediyenin bunu yönetemeyeceği gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Ödenemez denen borç, iyi bir yönetimle ödenebilir. Uşak Belediyesi’nin yıllık 500 milyon gibi bir bütçesi var. 5 yılda baktığınızda 2 buçuk milyar TL gibi bir rakam ediyor. Borç yapılandırılarak, zamana yayılarak ödenebilir. 
Bunca yıllık inşaat, altyapı ve her türlü belediyecilik hizmeti tecrübemi siz halkımıza aktarmak istiyorum.” 

CHP'Lİ OLMAYAN BİR İŞADAMI, KALELİOĞLU'NUN SÖZLERİNİ DOĞRULADI

Öte yandan Asım Kalelioğlu'nun 'USAŞ her yangında ve afette sanayiciye destek verirdi' söylemiyle ilgili Uşak OSB'de üretim yapan ve siyaseten CHP'ye uzak olan bir sanayiciyle görüştük. Uşak OSB'de üretim yapan ve adının açıklanmasını istemeyen sanayici, "Asım Kalelioğlu, tam bir esnaftır ve söylediklerinin hepsi doğrudur. Ne zaman bir fabrikada yangın çıksa veya istenmeyen bir durum olsa USAŞ tüm kamyonlarını ve iş makinelerini seferber ederdi. O yangın sönene kadar, kendi işini gücünü bir kenara bırakırdı. Siyasi partilerimiz farklı olsa da Asım Kalelioğlu'nu sağcısı solcusu herkes çok sever. Bilinçli olarak batırıldığını düşünüyorum" dedi. 

İHA'DAKİ FOTOĞRAĞ DA BU SÖZÜ DOĞRULUYOR
18.02.2010'da Fahri Polat'a ait battaniye fabrikasında çıkan yangın İHA'da haber oldu. O dönemde İHA muhabiri olan Kadir Yeşil yangınla ilgili çektiği fotoğrafları sistemi girdi ve kadrajda USAŞ'ın da iş makinelerinin yer aldığı görülüyor. 




Yine İHA'da yer alan 14.01.2007'deki bir farbika yangını haberinde de kadraja giren USAŞ'ın iş makinesi, yangın sonrası soğutma çalışmasına destek veriyor. 

Editör: TE Bilişim