SP Cumhurbaşkanlığı seçiminde boş oy kullanacak

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Yunus  Acar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde SP olarak boş vereceklerini açıkladı.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, muhalefet partileri ‘Çatı aday’ olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, HDP ise Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdi. Seçimlerde en çok SP’nin kimi destekleyeceği merak ediliyordu. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Boş ‘ oy kullanacaklarını açıklayan bir yazıyı tüm il başkanlarına gönderdi.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

“KARARIMIZ NİHAİDİR”

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak SP’nin İl Başkanlarına gönderdiği mesajı okuyan SP Uşak İl Başkanı Yunuz Acar, “SP olarak bu önemli seçimin öncesinde gerçekten çok titiz bir çalışma yürüttük. Teşkilatımızın bütün kademeleri ile geniş istişare toplantıları yaptık. İl Başkanlarımız, İl Sorumlularımız, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Milli Görüşçü kuruluşlarımızla bir araya gelerek mensuplarımızın adaylarla ilgili düşünce ve önerilerini dinledik. Bununla da yetinmeyerek tabanımızın temayülünü en sağlıklı şekilde görebilmek için Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik özel anketler yaptırdık. Tüm bu süreçte, bütün adayları Milli Görüş ilkeleri açısından bir kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirdik. Ortaya çıkan sonuca göre 10 Ağustos tarihinde yapılacak oylamada alacağımız tavır ile ilgili nihai bir karar verdik “ dedi.

“HALK SEÇSİN DİYEN BİZDİK”

Türkiye’de Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ilk gündeme getiren hareket Milli Görüş olmuştur diyen Acar, “ Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyleyebilmek için, milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da örneğin ellibin, yüzbin imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerekirdi. Seçime girme hakkı kazanan, ancak yirmi milletvekilinden imza alamadığı için Cumhurbaşkanlığına aday gösterme hakkı elinden alınan siyasi partilerin durumu demokrasi bakımından izah edebilmek kanaatimizce mümkün değildir. Örneğin biz, SP olarak en azından birinci turda kendi adayımızı göstermek isterdik. Ancak önümüze konulan engel yüzünden bunu gerçekleştiremiyoruz” dedi.

“İKİNCİ TURDA KARARIMIZ DEĞİŞEBİLİR”

Bizler Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için 10 Ağustos’ta yapılacak oylamada, hiçbir adaya oy vermeyeceğiz diyen Acar, “Üç adaya da oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız. Eğer seçimler ikinci tura kalır adaylar da icraatlarını Aziz Milletimizin temel değerlerine ruh köküne göre ayarlayacak olurlarsa o zaman bizde gayet tabii olarak kararımızı tekrar gözden geçiririz” şeklinde konuştu.

 

“SP’NİN ADAY YOK”

Genel Başkan Kamalak’ın metnini okuyan SP Uşak İl Başkanı Yunuz Acar yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanlığı seçimi için uzunca bir süre istişareler yapıldı. Biz yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme düşünce bu seçim halkın seçtiği değil halkın önüne konanı seçme seçimidir demiştik. Seçimlerde AKP’nin, CHP ve MHP’nin adayı var ancak SP’nin adayı yok. Cumhurbaşkanlığı için bu şekilde olmamalıydı. Bir siyasi partinin herhangi bir uzlaşma yapılmadan başka bir siyasi partinin adayına oy vermesi beklenemez. Bizim belli bir kriterimiz var. Alınan bu karar Genel Merkezimizin verdiği nihai bir karardır” dedi.

“AYNI YOLUN YOLCULARI”

Bizim Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vereceğimiz bir adayımız yok diyen Acar, “Bizler seçimi boykot etmiyoruz. Sandığa gideceğiz ancak boş oy kullanacağız. Bu karar partimizin en alt kademesindekinin de görüşü alınarak verilen bir karardır” dedi. SP’nin düşüncelerinin Türkiye’ye ihtiyacı var diyen Acar, AKP, MHP ve CHP’nin siyaseti Türkiye için faydalı ilaç olacak bir siyaset değildir. Hem dış hem iç politikaları Üç’ünün de aynıdır. CHP’nin izlediği yolla AKP’nin izlediği yol birbiri ile örtüşüyor. Üç adayın yüzü de batıya dönük “ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim