Meral Akşener ve Muhammet Gür’ün iftar yemeğine 4000’nin üzerinde vatandaş katıldı Meral Akşener ve Muhammet Gür’ün iftar yemeğine 4000’nin üzerinde vatandaş katıldı
CHP Uşak Milletvekili adayları İsmet Akın ve Ali Karaoba, 24 Haziran seçimleri öncesi Uşak Devlet Hastanesi’ni ve Özel Öztan Hastanesi’ni ziyaret ederek, kurumlarda görev alan doktor, hemşire, ebe, sağlık görevlileri ve hizmet alan hastalarla sohbet ettiler. 



CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar ve CHP Uşak İl ve İlçe Örgütleri mensuplarının eşlik ettiği İsmet Akın ve Ali Karaoba, sağlık alanıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 



Halen aktif olarak hekimliği sürdürdüğünü ve sağlıkta yaşanan sorunları yakından takip ettiğini söyleyen Opr. Dr. Ali Karaoba, mevcut hükümetin sadece kuru hastane binaları inşa ettiğini belirterek, “Sağlıkta yaşanan sorunların başında işin sektörel bir hal alması geliyor. AKP hükümetlerinin yanlış sağlık politikaları, halka iyi gösterilmek isteniyor. Hükümet, 16 yıldır sadece kuru kuruya hastane binaları yapmakla yetindi ve üzülerek belirtiyorum ki nitelik noktasında ciddi sıkıntıların önünü açtı. Türkiye’nin her iline tıp fakültesi açılmasıyla nitelik iyiden iyiye düştü ve hastaların yüzde 90’dan fazlası, hala İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerdeki köklü tıp fakültelerini tercih ediyorlar. Çünkü bulundukları ildeki tıp fakültesi, sırf açmış olmak için açıldı” dedi. 



Sağlıkta yapılacak en büyük devrimin insan kaynaklarına yatırım olacağını dile getiren Karaoba, şöyle söyledi: “Çağın getirdiği bir gelişim ister istemez yaşanıyor. Helikopter ambulans, AKP yerine hangi hükümet olsa, mutlaka bu kadar yaygınlaşacaktı, çünkü teknoloji dünya genelinde baş döndürücü bir şekilde ilerledi. Aynı şekilde tıbbi cihazlar noktasındaki gelişim de AKP’yle alakası yoktur. CHP’nin iktidara gelmesiyle, sağlıkta yaşanan insan kaynağı sorunu köklü ve kalıcı çözümlerle ortadan kalkacaktır”. 



Bir diğer milletvekili adayı İsmet Akın da, sağlıkta bir dönem toz pembe bir tablonun çizildiğini belirterek, “AKP iktidara geldi ve özel hastanelerin halka ücretsiz sunulduğu algısı oluşturmaya başladı. Özelleştirmeler ve halktan alınan ölçüsüz vergilerle oluşan bu suni ortam, paralar suyunu çekince bitti ve şimdi de halktan katkı payı ve diğer ödemeler adı altında tonla para alıyorlar. Alınan paraların tamamını, sosyal güvenlik açığına bağlıyorlar. CHP’nin iktidara gelmesi durumunda, doğru ve gerçekçe bir ekonomik model oluşacak. Yatırıma, üretime ve istihdama sırtını dayayan bir ekonomiyle, halkımız istediği sağlık hizmetini, gerçek manada ücretsiz bir şekilde alacak” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim