SP Lideri Kamalak'tan  üç anahtar vaadi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmaya açtığı "Başkanlık sistemi" ne prensip olarak karşı olmadıklarını açıkladı. Kamalak, vatandaşlara iktidar oldukları takdirde üç anahtar vaadinde bulundu.

SP Uşak İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresine katılmak için Uşak’a gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Prensip itibariyle söylüyoruz. Başkanlık sistemine karşı değiliz. Ama nasıl bir başkanlık sistemi. Onu görelim" dedi. Kamalak, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in anahtar vaadini hatırlatarak iktidar oldukları takdirde; tüm vatandaşlara, ev, işyeri ve otomobil anahtarı olmak üzere üç anahtar vereceklerini açıkladı.


“KAMALAK” YERİNE “ERBAKAN” DİYE ANONS EDİLDİ”

SP Uşak Teşkilatı 5. Olağan Kongresi yapıladı. Kongreye SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak da katıldı. Yaklaşık 6 yıldır İl başkanlığı görevini yürüten Yunus Acar’ın tek liste ile yeniden İl başkanı seçildiği kongrede 275 delegenin oy kullanacağı bildirildi.

Kongrenin Divan Başkanlığına Osman Hazel, üyeliklerine de Ramazan Yavuz Acar, İbrahim Dağgezen ve Hilmi özgül seçildi. Genel Başkan Kamalak’ın Kütahya İl Kongresine de katılmak için ayrılacağını bildiren Divan Başkanı Osman Hazel, konuşması için daveti sırasında, “Şimdi mikrofona Genel başkanımız Profesör Doktor Sayın Necmettin Erbakan’ı davet ediyorum” deyince salonda kahkahalar koptu. Kamalak’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘BİZE  “AKP’DEN FARKINIZ NEDİR?” DİYE SORUYORLAR’

 “Bize, ‘Sayın Genel Başkanım, sizi çok seviyoruz. Aranızda bir fark yok. Ne olur AKP ile birleşin’ diye samimi olarak teklifte bulunan vatandaşlarımız var. Ben de onlara, “Milli Görüşü temsil eden SP dışında Türkiye de 100 küsur parti var. “AB’ye Hayır, İslam Birliğine Evet” diyen SP’den başka parti var mı? Aziz Milletimizin batıya kul köle mi olmasını istiyorsunuz? Yoksa İslam Birliğini sağlamış, bağımsız özgür ve dinini yaşayan bir devlet olmasını mı istiyorsunuz? Sorulacak en basit ve net soru budur. Lütfen, sizler de Uşak’ta gittiğiniz, mahalle, ilçe ve köylerde bu soruyu sorunuz.

“TÜRKİYE SP’NİN ÖNCEDEN DEDİĞİ NOKTALARA GELDİ AMA ÇOK GEÇ”

Şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanken kendisine, çözüm süreci veya açılım, adına ne derseniz deyin bu sürecin ülkeyi bölünmeye götüreceğini defalarca söyledik. Bizim MİT’imiz, Emniyetimiz, jandarmamız yok. Ama imanla bakan gözlerimiz var. Anadolu’dan acı haberler geliyordu. Teröristle barış masasına oturamazsınız. Teröristle müzakere değil mücadele edilir. Mücadelenin yeri de, İmralı, Kandil, Oslo değil, TBMM’dir dedik. Şimdi bunları ana muhalefet partisi söylüyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Güneydoğu’da yapılan barajlar su yerine terör tutuyor. Güneydoğu Bölgesi bizden koparılmak isteniyor. Çözüm sürecinde terörü kuluçkaya yatırdılar. SP olarak bu tehlikeye dikkat çektiğimizde Ergenekoncu ve Balyozcu olmakla suçlandı. Sayın başbakan şimdi İran ile görüşüyor. Peki, biz 5 yıl önce ne dedik? Türkiye SP’nin dediği noktalara şimdi geliyor. Ama çok geç kaldı.

"ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM BİÇİMİ DEĞİL, ÜRETİM BİÇİMİDİR"

“SP olarak prensipte başkanlık sistemine karşı değiliz. Dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip  Almanya'da başkanlık sistemi yoktur. Buna karşın Suriye,  Libya ve  Irak'ın başkanlık sistemiyle yönetilmektedir. Şu an dünyada iki tip başkanlık sistemi vardır. Birisi Fransa’da ki yarı başkanlık sistemi, diğer ABD’de uygulanan tam başkanlık sistemidir.   Bize, “Türk Tip başkanlık sistemi diyorlar. Biz diyoruz ki önemli olan yönetimi biçimi değil, önemli olan üretim biçimidir. Bunun yolu da milli görüşten geçer.

"İSLAM ÖNCESİ TÜRK TİPİ Mİ? İSLAM SONRASI TÜRK TİPİ Mİ?"

İslam öncesi Türk tipi mi? İslam sonrası Türk tipi mi? Nasıl bir başkanlık sistemi istiyorsunuz? Moğol tipi mi mesela İslam öncesi ondan mı istiyorsun? Elbette İslam sonrası diyecekler. O zaman diyorum ki Büyük  Selçuklu tipi mi? Anadolu  Selçuklu tipi mi? Osmanlı tipi mi? Cumhuriyet tipi mi? Osmanlı tipi ise biliyorsunuz orada padişahlık vardı, sultanlık vardı. Ayrıca bu makamlar hilafet makamı gibi güçlü bir manevi destekle de takviye edilmişti. Cumhuriyet tipi derseniz, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir başkanlık mı yoksa Milli şef dönemi gibi mi?”

"BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMADIĞI İÇİN Mİ TERÖR AZDI"

Türkiye'de 6 milyon işsiz bulunduğunu belirten SP lideri Kamalak, şöyle devam etti; "Sen başkanlık sistemiyle bu işsizliği çözebilecek misin? İşsizlik için gerekli tedbirleri aldın da parlamenter sistemimi mani oldu. Hangi hayırlı işi yapmak istedin de arkadaş parlamenter sistem sana mani oldu.  Türkiye'de başkanlık sistemi olmadığı için mi terör azdı. Yoksa senin gafletinden dolayı mı söyle bakalım.

Bakın buradan söylüyorum. SP iktidar olduğunda her vatandaşımıza üç anahtar vereceğiz? Bizim iktidarımızda işsizlik olmayacak. Şu anda 6 milyon insanımız işsizdir. Bunların yüzde 9’u genç, yüzde 24’ü de üniversite mezunudur.

SP İktidarı döneminde “Adil Gelir Dağılımı Sistemi” uygulanacak ve vatandaşa üç anahtar dağıtılacaktır. Herkese; işyeri, ev ve otomobil anahtarı vereceğiz. “

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın salondan ayrılmasının ardından tek liste ile gidilen seçimlerde 6 yıldır Başkanlık yapan Yunus Acar yeniden il başkanı seçilirken yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Bülent Çakmak, Fatih Dincel, Halil Yılmaz, İbrahim Dağgezen, İbrahim Özdemir, Mehmet Özdemir, Metin Cavlamaz, Muhammet Çakır, Nebi Ilgın, Özkan Oskay, Ramazan Yavuz Acar, Sebahattin Karain, Uğur Tunaboylu, Yüksel Çakırbay

Disiplin Kurulu: Adil Şahin, Mehmet Çakır, Mehmet Yılmaz, Midan Koç, Ramazan Eryılmaz.

Büyük kongre Delegeleri: Yunus Acar, Ramazan Eryılmaz, Halil Yılmaz, Murat Gönültaş, Ozkan Oskay, Fatih Dinçel.

Editör: TE Bilişim