ALİ ARASLI // 1 Kasım seçimleri sona erdi ve siyaset denizindeki dalgalar duruldu ve şimdi dinlenme dönemi başladı.

Suyun durgun olmasını istemeyen kesimler, ya çıkarları ya da dedikodudan başka hiçbir gayeleri olmaması  nedeniyle, korsan hesaplarla sosyal medya üzerinden çakma (ecnebi dilinde feyk) hesaplar açmaya başladı.

Korsan hesaplar üzerinden isim vermeden adres göstererek siyasetle uğraşan kişilerle ilgili kulaktan dolma (argo dilinde üfürme) bilgiler yayılmaya başlandı.  

Aslında bu arkadaşların yapmak istedikleri biraz popülarite elde etme veya çamur at izi kalsın mantığı ile birilerinin zor durumda kalması. İhtilal öncesi Fransası’nda nasıl idama giden ve etleri lime lime olan mahkumların durumu, vatandaşa zevk verir hale gelmişse, birilerinin zorda kalması da bu tip parazitlere keyif vermeye başlamış. Sadece onlara değil aynı zamanda bu hesapları takip edenler de ayrı bir haz duyar hale gelmişler maalesef…

GÖRDÜĞÜNÜZÜN YARISINA DUYDUĞUNUZUN HİÇBİRİNE İNANMAYIN

Dünyanın neresinde olursanız olun, her din, inanç, öğreti veya felsefe adalet temellidir. Hak’ın bir diğer adı da adalettir aslında. Sadece mahkeme salonlarında geçerli olmayan adalet, hayatın her anını ve metrekaresini kapsar.

Bu noktada adalet sadece görülen ve duyulanlarla sağlanamaz. Adil olmak, gördüğünün yarısına, duyduğunun hiçbirine inanmamaktan da geçer.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Çamur at izi kalsın mantığıyla oluşturulan söylentilere kulak vermek ve bunu yaymak da adalete aykırıdır. 

BİR DİĞER SANCI BU HESAPLARI TAKİP EDENLER

Hele hele adaletten uzak ve ‘ne mahsuru var’ düşüncesinde oluşturulan çakma hesapları takip edenler de ayrı bir sorunsaldır. 

Bugüne kadar şahsıma gelen bu tip korsan hesapları kabul etmedim ve ortak arkadaşlarımı görünce de bir o kadar hayretler içinde kaldım.

Kimler mi var?

Benim iş yaptığım, çay içtiğim arkadaşımdan tutun da, siyasi partilerde yöneticilik görevi alan, spor kulübü, sivil toplum kurumlarının kurumlarına başkanlık yapan ve hatta ve hatta Meclis’te oturum yönetenler dahi var.

Filmlere, bilgisayar oyunlarına, müziklere ve kıçımızdaki dona kadar korsana bulaşan halkımız, korsanla mücadeleye sosyal medyadan başlasın, önce bu çakma hesapları listesinden çıkarsın dileğiyle… Saygılar… 

Editör: TE Bilişim