Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu
USAKPORT.COM/// Uşak Belediye Meclisi’nde, 2017 faaliyet raporu, AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla kabul edilerek onaylandı. Uşak Belediye Meclisi’nin Nisan 2018 birleşiminin ilk oturumunda, Belediye Başkan Vekili seçimiyle başlanan oturumda, AK Partili Ahmet Gökhan Özbağ oy çokluğu ile kabul edildi.



Uşak Belediyesi’nin hazırladığı faaliyetler ilk olarak meclis üyelerine okundu ve belediyenin geçen yıl itibariyle 275 milyon TL borcunun bulunduğu ve buna karşılık 494 milyon TL’de varlığının olduğu bildirildi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, grup başkanlarının eleştirilerini dinlemek istediğini ifade etti. CHP Grup Başkanı Mehmet Karakoç, faaliyet raporunun belediyenin rutin hizmetlerinden oluştuğunu ve borç miktarının yüksek olduğunu söyledi. Karakoç, “Bu faaliyet raporunu doğru bulmuyoruz ve bu nedenle ret oyu vereceğiz. Belediyenin borcunun çok fazla olduğunu görüyoruz” dedi.



MHP Grup Başkanı Bekir Akağaç, faaliyet raporunu incelediklerini ve belediyenin AKM’deki sanat akademisinin verimli bir hizmet olduğunu söyledi. Akağaç, faaliyet raporuna olumlu yönde oy vereceklerini kaydetti.
İYİ Parti Grup Başkanı Aslan Özkan ise faaliyet raporunun kendisine geç ulaştığını ve partisinin kongresi nedeniyle yeterince inceleme fırsatı bulamadığını ifade etti.



BAŞKAN CAHAN: BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR, VARLIKLARIMIZ BORCUMUZUN ÇOK ÜSTÜNDE
Parti grup başkanlarının eleştirilerini dinleyen ve eleştirilere yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediyenin borçlarının büyük bölümünün hizmete dayalı borçlar olduğunu söyledi. Belediyenin hizmet üretmek için borçlandığını ve elindeki varlıkların daha önceki dönemlere göre arttığını ifade etti.



Başkan Cahan, “Belediyemiz bir çok çalışmayı 4 yıla sığırdır ve elde ettiği bütçenin yarısını hizmet için kullandı. Bizim borçlarımızın büyük bölümü hizmete dayalıdır. Eskiler borç yiğidin kamçısıdır derler ve elimizdeki mal varlıklarımız borçlarımızın çok çok üstündedir. Bu yılda da vatandaşa daha sağlıklı hizmet etmek için gerekirse yine borçlanırız. Keyfi borç yapan bir yönetimimiz yok ve önümüzdeki günlerde ilimiz için yeni hizmetleri hayata geçireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu, AK Parti ve MHP’nin kabul, CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarıyla meclisten geçti.
 
Editör: TE Bilişim