CHP’li ve MHP li Belediye Meclis üyeleri tarafından verilmek istenen SSK Evleri ve Belediye İmar Müdürlüğünde yaşan değişikliklerle ilgili araştırma önergesi, muhalefetin yeterli çoğunluğu sağlayamaması üzerine soru önergesine dönüştü.

Uşak Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısı, CHP ve MHP’li üyelerin ortak soru önergesi ile başladı. Önergelerini, “Araştırma önergesi olarak vermek isteyen MHP ve CHP grupları, üyelerin geç gelmesi üzerine, yeterli sayıda imza toplayamayınca araştırma önergesi vermek durumunda kaldılar.

SSK Evleri ve Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğünde yaşanan değişikliklerin işlerin yavaşlamasına yol açtığını savunan önergeler hakkında, Uşak Belediye ve Belediye Meclis Başkanı Nurullah Cahan, geniş kapsamlı bir çalışma yapılarak bir sonraki meclis toplantısında, soru önergesine cevap verileceğini kaydetti. Cahan, SSK Evleri ile ilgili yeni hazırladığı projenin tamamlanma aşamasına geldiğini, İmar Müdürlüğünde de tüm işlerin hızlı bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER İŞLERİ YAVAŞLATIYOR

CHP'nin gururu Uşak İl Gençlik Kolları oldu CHP'nin gururu Uşak İl Gençlik Kolları oldu

MHP Uşak Belediye Meclisi üyeleri; Ufuk Düzenli, Bekir Akağaç,  Nevzat Dönmez ve Necmettin Dursun, CHP’li üyeler; Mehmet Karakoç, Rıfat Alakent ve Mustafa Güngör imzalı soru önergesinde şu hususlara cevap verilmesi istendi:

1-    “Belediye İmar Müdürlüğünde göreve başladığınız 1 Nisan 2014 tarihinden bu yana 16 aylık süreçte 3 defa müdür değişikliği yapıldığı, 2 adet mimarın sözleşmelerinin sonlandırıldığı, diğer teknik personellerden çoğunun sıkı sık yerinin değiştirildiği, bu durumda işlerin yavaşladığı, bu değişiklikte nelerin ve neyin kıstas alındığı, müdürü arkadaşların görevlerini kendilerinin mi bıraktığı? Yoksa idarece mi bıraktırıldığı sebep ve sonuçların neler olduğu.

BELEDİYE MECLİS KARARLARINI MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

2-    Uşak Belediye Meclisi’nin 17.11.2014 tarih ve 2014/550 sayılı kararı ile Cumhuriyet Mahallesindeki SSK Evlerinin riskli yapılar grubuna alınması nedeniyle bu alanda bulunan tüm binaların sınır tespiti yapılarak bu sınır içindeki bina ve arsaların “Riskli Bölge” olarak tespit edildiği ve bu kararın meclisimizce oy birliği ile alındığı:

- Bu alan sınırları içinde bulunan boş arsaların ve yeni mevcut binaların bulunduğu parsellerin riskli alandan çıkarılmasını teklif etmemize rağmen, bu zaman kadar boş arsaların riskli alan dışına çıkarılmadığı,

- Alınan Meclis kararının ve yürütmenin durdurulması için mülkiyet sahiplerince Manisa Bölge İdare Mahkemesine itiraz edildiği ve mahkemece 25.02. 2015 tarih ve 2014/ 1156 esas ve sayılı kararlarda yürütmenin durdurulmasına karar verildiği bu karara belediyece itiraz edildiği ve bu itirazın da üst mahkemece reddedildiği, devamında bu mahkeme kararlarıyla söz konusu belediye meclis kararlarının ‘iptal’ edildiği.

- Bu karar üzerine yine 06.04.2015 tarihli İmar Komisyonu raporuna dayanılarak yine belediye meclisince yeni bir karar alınarak mahkeme karalarının uygulanmadığı, halen bina ve arsa sahiplerine ifraz, tehvid ve çap için izin verilmediği, aynı alan içerisinde kalmak kaydı ile bu alanda imar revizyonu yapılması için imar komisyonunca çalışma yapılması yönünde karar alınmasına rağmen imar komisyonuna bu konunun yeniden gündemine dahi getirilmediği gibi, gibi üst mahkemenin kararından sonra alınan meclis kararı için  meclis üyelerine mahkeme kararına aykırı olarak işlem tesis etmekten haklarında ön araştırma yapıldığı bilinmektedir.

3- Adı geçen bölgede iyi bir planlama ve kentsel dönüşüm uygulaması ile hem vatandaş için hem de şehrimiz için iyi kazanımlar olacağı düşüncesiyle Kasım 2014 meclisinde tam destek verdiğimiz Belediye Meclis kararının üzerinden 8,5 ay geçmesine rağmen ne belediye meclis üyeleri olarak bizlerin önüne, ne de mülkiyet sahiplerinin önüne hiçbir program ve proje konulmamıştır.

-       Yukarıdaki gerekçelerimizden dolayı mevcut bölgedeki mülkiyet sahiplerinin  daha fazla mağdur edilmemesi için bir an önce mahkeme kararının uygulanmasını ve bu konuda idarenizce herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı, yapılıyorsa hangi aşamada olduğu, karada yer alna boş ve yeni parsellerle ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı, imar durum belgesi verilmemesi, ifraz ve tehvid yapılmaması gibi işlemlerin ne kadar daha süre ile devam edeceği konuusnda meclisimize bilgi verilmesini talep ederiz.”

 “İŞLER HIZLI İLERLİYOR PROJEMİZ PEK YAKINDA HAZIR OLACAK”

Uşak’ın sorunlarına ve meclis çalışmalarına sahip çıktıkları için muhalefet üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Cahan da şu cevabı verdi: “İmar Müdürlüğü ve diğer birimlerimizde yapılan değişikliklerden dolayı üretilen işlerde bir sıkıntı yok. Belediye olarak tüm birimlerimizde işler hızla devam ediyor. SSK Evleri ile ilgili belediye olarak hazırladığımız proje de hazır. Çok kısa bir zamanda siz değerli meclis üyeleri ve tüm Uşak kamuoyuna bu projemizi sunacağız. Üzerinde yapacağımız birkaç çalışma kaldı. Ancak, tüm bu sorularınıza, detaylı bir çalışma yaparak, Ağustos ayı oturumlarından birinde cevap vereceğim.”

Editör: TE Bilişim