Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

2010 yılında Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail tarafından saldırılan Mavi Marmara Gemisi’nde yer alan Eyüp Gökhan Özekin, AK Parti’yle yollarının bu olaydan sonra kesiştiğini söyledi. O dönemde İsrail’de gözaltına alınan ve verdiği fotoğrafla The Newyork Times Gazetesi’ne manşet olan Eyüp Gökhan Özekin, “Mavi Marmara olayının ardından AK Parti ile safları sıklaştırdık” dedi.

MAVİ MARMARA İLE AK PARTİ İLE YOLLARI KESİŞTİ

AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin, Ülke TV’de Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu Arafta Kalanlar isimli programa katıldı. Büyük Birlik Partisi’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu’na bir dönem danışmanlık yaptığını ve Alperen Ocakları Genel Başkanlığı görevinde bulunduğunu ifade eden Eyüp Gökhan Özekin, AK Parti ile yollarının Mavi Marmara saldırısı ile kesiştiğini söyledi. Eyüp Gökhan Özekin, “Ankara’da bulunan herkes siyasetin ucunda ve kıyısında yer alır. Rahmetli Yazcıoğlu’nun danışmanlığı ve Alperen Ocakları Genel Başkanlığı görevimiz oldu. Mavi Marmara olayının ardından AK Parti ile safları sıklaştırdık. 17 ve 25 Aralık darbesinde de bizim için AK Parti militanı lafları çıktı. Bu süreçte benimle ilgili beyin fırtınası yapıldı ve görev verildi, olmaz demedik” dedi.

MUHSİN BAŞKAN’LA ÇALIŞMAYI SEVİYORDUK

Büyük Birlik Partisi’nde kadroların büyük ölçüde değiştiğini söyleyen Eyüp Gökhan Özekin, “Ne ben, ne de bizim arkadaşlarımız Muhsin Yazıcıoğlu iktidara gelecek diye çalışmıyordu. Herkes onunla çalışmayı seviyordu. Bazen para kazanmasanız da yaptığınız işi sevebilirsiniz. Bazen başarı elde etmeden de sonuç almak mümkündür. Bizim okullarımızda ve çevremizde insanlar Muhsin’in peşinden gitmeyin, iktidar mı olacaksınız sanki derlerdi. Biz de çok tatmin edici cevaplar veremezdik. Hep bize hata yaptığımız söylenirdi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesinde yanıt çok anlamlı oldu. Milyonların Muhsin Başkan için kenetlenmesi ve ağlaya ağlaya dertleşmesi, bizim doğru yaptığımızı gösterdi” diye konuştu.

MAVİ MARMARA OLAYI NEDİR?

Gazze filosu saldırısı, Mavi Marmara katliamı veya Deniz Meltemi Harekâtı İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yaptığı müdahale. Olay; gemilerde bulunan aktivistlerden bir kısmının öldürülmesi, bir kısmının yaralanması ve gemilerin yolcularıyla birlikte rehin alınması ile sonuçlanmıştır. İsrail savaş gemileri, uluslararası sularda seyretmekte olan yardım gemilerinden, rotalarını Aşdod'a çevirmesini istedi fakat yardım gemileri bu talebi reddetti. İsrailli kuvvetler bu cevaptan sonra gemilere denizden ve havadan komando çıkarttı. Altı gemiden beşi, büyük bir olay olmadan İsrail tarafından ele geçirildi.  9 yolcu Komorlar bandıralı ve 800 yolcusu bulunan MV Mavi Marmara'ya çıkan İsrailli komandolar tarafından şehit edildi. Saldırıda 10 İsrail Savunma Kuvvetleri komandosu ve yaklaşık 60 aktivist yaralandı. İsrail, olaydan 3 yıl sonra Türkiye'den resmi özür dilemiş ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etmiştir.

Editör: TE Bilişim