Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!
Akşam Gazetesi'nde önceki gün çıkan haberde FETÖ'nün CHP imamı olduğu iddia edilen CHP Uşak Milletvekili Özkan, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada iddialara yanıt verdi. Gazetede dönemin OSB Başkanı ve şu anda tutuklu olan Ali Y. ile yaptığı görüşmeyi yer verildiğini belirten Özkan Yalım, "Beni herkes arıyor, kimi tayin veya devlet dairesinde sıkıntısı için arıyor. Beni herkes arıyor ve arayan herkese telefonum açık. Kanuni bir işlem olduğunda elimden geleni yapıyorum. Ben eğitimci bir ve sosyal demokrat bir ailenin evladıyım. Benim hiçbir cemaatle alakam olamaz. İster Fethullah, ister Menzille hiçbir alakam yok. Hiçbir cemaatle alakam yok ve hiçbir terör örgütüyle bağım yok. Telefonda ismi geçen dönemin OSB başkanı ile aramda geçen bir konuşmadır. Tarih Ağustos 2015'ti ve buna dikkat çekmek lazım. Bu kişiler tutuklanmamışlar ve görevinin başındaydılar. Bu tekzibi yayınlarlarsa hukuki olarak yumuşama olacaktır. Eğer yayınlamazlarsa gereği yapılacaktır. Ben Atatürkçüyüm ve ülkemi seviyorum. Derdi olan herkese yardım edeceğim." dedi.
Hakkında TBMM'deki fezlekeyle ilgili konuşan Yalım, "Akşam Gazetesi'nin yazdığı gibi fezleke terör örgütü ile alakası yoktu. Benim kendi kişisel işlerimle ilgiliydi ve 5 Mayıs'ta bu sıkıntı çözüldü. Suriyelilere verilen bu hakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmemesini doğru bulmadım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ikinci sınıf değildir" dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim