Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, geçen yıl emeklilere verilen biner TL’lik Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılmasını ve buna göre bin 260 TL olması gerektiğini bildirdi. Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 2018 ve 2019 yılı arasında ciddi bir enflasyon farkı olduğunu belirterek, “Gıda fiyatları aldı başını gidiyor. İnsanlarımız evine ekmek götürmekte çok büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Alım gücü, bir yıl öncesine nazaran afaki derecede düştü.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emeklilere verilen ikramiyeler konusunda bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizin maaşlarınız yüzde 26 oranında artırıldı. Önümüzde Ramazan ve Kurban Bayramı var ve emeklilere verilen biner TL’lik ikramiyenin yüzde 26 artışla bin 260 TL olması gerekiyor. Gelin bu rakamı emeklimize verelim” dedi. 
Öte yandan Özkan Yalım, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin de tutulmasını istedi. Yalım, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini istedi. 
 
Editör: TE Bilişim