Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu
AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş'la birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Muhterem Kuruçay'ı makamında ziyaret ettiler. MHP İl Binası'ndaki ziyaretin ardından bir açıklama yapan her iki partinin il başkanları ve milletvekilleri, 16 Nisan referandumunun bir siyasi partinin değil, tüm Türkiye'nin meselesi olduğunu ifade ettiler. MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, devletin daha ileriye gitmesi için evet kararı vereceklerini belirterek, "Bizler ülkemizi ve vatanımızı seviyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız ve bu referandumun sadece bir siyasi partinin değil, memleketimizin meselesi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu vereceğiz" dedi.



AK PARTİ İL BAŞKANI KUŞ: SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR
16 Nisan Anayasa değişikliği sürecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde başladığını belirten AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, "Devlet Bahçeli, bir kez daha devletin çıkarlarını, siyasetin üzerinde tuttu ve böylesine önemli bir kararda öncülük etti. 15 Temmuz'daki hain işgal girişiminde gösterdiği olgunluk ve desteğini sürdürdü. Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Teşkilatımızın da bu referandumda bizimle yan yana yürümesinden onur duyuyoruz. Gerek AK Parti ve gerekse Milliyetçi Hareket Partisi'nin bütün kademeleri ve üyeleri, vatan söz konusu olduğunda geresi teferruattır düşüncesindeler. Bu referandum, sadece MHP veya AK Parti için değil tüm Türkiye içindir. MHP İl Başkanımız Muhterem Kuruçay, bugün bizleri ağırladı ve gösterdikleri nezaketten ötürü, kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.



ALİM TUNÇ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN EVET DİYORUZ
AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve 16 Nisan'daki Anayasa değişiminin büyük önem taşıdığını söyledi. Alim Tunç, "Ülkemiz üzerinde, hesaplar hiçbir zaman için bitmedi ve görünen o ki bitmeyecek. Birileri sürekli bizim üzerimize gelecek, birlik ve dirliğimize zarar vermek için elinden gelen ayak oyununu yapacak. Bizler burada olduğumuz ve kaya gibi sağlam durduğumuz müddetçe, bu oyunların hepsi boşa çıkar. 16 Nisan öncesinde, milletini ve vatanını seven partiler olarak ortak paydada buluştuk. Evet, bizim için ortak paydadır ve ülkemizin geleceği için büyük önem taşımaktadır. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için evet oyu vereceğiz" ifadesini kullandı.



MEHMET ALTAY: UZLAŞMA KÜLTÜRÜ BU SİSTEMLE SAĞLANACAK
Muhalefetin tutumunu eleştiren AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, referanduma hayır diyenlerin niçin böyle bir karar verdiklerini tam olarak bilmediklerini belirterek, "Bizim önerdiğimiz sisteme takım tutar gibi parti tutanlar, nedense karşı çıkıyorlar. Fakat biz, mevcut sistemin doğurduğu sıkıntıları yakın dönemde yaşadık. 2001'de bir Anayasa kitapçığı fırlatma neticesinde gelinen noktayı, orta yaşta olanlar bilir. O dönemde koalisyonlar yüzünden, ülke çıkmaza girmiş ve IMF bize emir verir hale gelmişti. Neyse ki 15 yıldır tek parti iktidarı var ve ülkemizde böyle bir sıkıntı olmadı. Sadece 7 Haziran'da belli bir süre hükümeti kuramamanın doğurduğu problemlere şahit olduk. Kısa sürede dahi ülkemiz çok şey kaybetti. Yeni sistem uzlaşma kültürünü doğuracak ve bu tip siyasi kavgalar yüzünden ülkemiz vakit kaybetmeyecek" şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Editör: TE Bilişim