Uşak Gazeteciler Derneği (UGD)’nin ‘Cumartesi Buluşmaları’nda, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal ve Uşak Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı konuk oldu.

UGD tarafından düzenlenen geleneksel Cumartesi Buluşmaları’nın bu seferki konukları Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal ve Uşak KHB Genel sekreteri Uz. Dr. Yalçın Atlı oldu. Dernek üyesi gazetecilerle bir araya gelen Uşak’ın sağlıktaki yöneticileri, görüş alışverişinde bulunup, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘UŞAK BASINININDAN MEMNUNUZ’

Uşak Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı sonrası basın mensuplarıyla sohbet sırasında konuşan İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, “Sayın Yalçın Atlı ile ben gecemizi gündüzümüze katarak, Uşak halkına faydalı sağlık hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Benim müdürlüğüm bünyesinde bulunan 112 Acil sağlık Hizmetleri, ben Uşak’a atandığımda 2 noktada varken, şu anda 5-6 noktadan en çok 6 dakika içinde kent merkezinde her yere ulaşıyor. Başta ambulans olmak üzere, teknik araç ve gereçlerimiz artırıldı. Sağlık görevlisi sayımız çok çok arttı. Uşak’ta sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 98-99 lara kadar çıkıyor. Elbette küçük önemsiz istem dışı hatalarımız vardır. Ancak, biz bu hataları da giderip memnuniyeti yüzde 100’ çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Çalışmalarında Uşak halkından ve Uşak basınından da büyük destek aldıklarını kaydeden Ünal, “Siz değerli basın mensuplarımız, bizim çalışmalarımızı duyurmamızda çok büyük destek oldunuz. Uşak’ta birkaç basın mensubu dışında aleyhimize yazan olmadı. Onları da Allah’a havale ediyorum. Hepinize desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Madem burada samimi bir ortam var. Halkı bilgilendirmek adına sizden bir istekte bulunayım. Sağlık kuruluşlarının obaziteyle karşı mücadele kampanyalarında, şeker ve tuz kullanımının azaltılması gibi çalışmalarımızda sesimizi duyurun. Halk sağlığı her şeyden önemlidir. Dumansız hava sahası bugün evlerde bile sigara içilmesinin önüne geçtiyse şüphesiz bunda en büyük pay, basınındır. Örneğin 112 Acil hizmetlerinde bizim başımızı ağrıtan en büyük sıkıntı gereksiz aramalardır. Geçen yıl, çağrı merkezimize yaklaşık 350 bin acil çağrısı yapılmış, ancak bunların yüzde 10’u işleme konmuştur. Yani yüzde 90’ı, yeni cep telefonunu denemek, sevgilisinden ayrılmışsa dertleşmek gibi amaçlarla yapılan gereksiz aramalardır. Bu ve benzeri konularda halkı aydınlatmada bize yardımcı olursanız çok sevinirim” dedi.

ATLI, ‘BAŞARIMIZDA BASININ PAYI BÜYÜK’

Uşak KHB Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı da çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atlı, “Şu anda hastanemize ek olarak yapılmakta olan çocuk kadın ve doğum ünitesi 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu süre içerisinde de eski Devlet Hastanesi binasında söz konusu ünitelerimiz hizmete devam edecektir. Biz de halkımızdan aldığımız geri dönüşümlerde hastanemizin hizmetlerinden halkın memnuniyetini yüksek olduğuna memnuniyetle şahit oluyoruz. Uşak kentini ve halkını çok seviyoruz. Onalar hizmet etmek bize gurur veriyor. Halkımızın memnuniyetinin ve bizim hizmetlerimizin eksiksiz duyurulmasında siz basın mensuplarının rolü büyüktür. Ben de her türlü desteğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

KILINÇ; ‘UGD ÇÖZÜM ODAKLI BİR DERNEKTİR’

Kahvaltı ve toplantının ev sahipliğini yapan UGD adına konuşan Yönetim kurulu başkanı Salih Kılınç, “Gazetecilerin asli görevi yapılan hizmetlerin ve işlerin eksik yönlerini bulup, kamuoyu adına bu eksikliklerin giderilmesini ve yanlışların düzeltilmesini sağlamaktır. Ancak, biz UGD olarak asli görevimizin yanında yaşadığımız bu güzel kente borcumuz olarak, sizler gibi Uşak’a hizmet eden değerli il yöneticilerimizle bir araya gelip, sizlere sorunlarımızı iletmek, varsa sizlerin basınla ilgili şikayetlerini ve taleplerini almak istiyoruz. Bir diğer amacımızda, kentimizin sorunlarını sadece eleştirmek yerine, siz değerli yöneticilerle bir araya gelip çözüm ortağı olma amacını güdüyoruz. Nezaket gösterip davetimize geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!

Uşak KHB Genel Sekreterliği İdari İşler Başkanı Dr. Ahmet mart ve Tıbbi İşler Başkanı Dr. M. Fatih Zeren’inde katıldığı Cumartesi Buluşmaları, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim