AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakaret gerekçesiyle, Uşak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul ve yaklaşık 35 yönetim kurulu üyesi, Uşak Adliyesi’ne gelerek suç duyurusu ile ilgili dilekçeleri teslim etti. Resmi işlemlerin ardından gazetecilere bir açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, “Yüzde 52’lik oy oranıyla, milyonların desteği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretler, O’na oy vermeyenleri de üzmüştür. Türkiye Cumhuriyetini en üst makamda temsil eden sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret asla kabul edilemez. Bu kötü üslubu nedeniyle, sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin de kuruluş değeri olan altı okun maddelerini ayaklar altına almıştır” dedi.

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

                Namus ve şeref kavramlarının toplumsal bazda çok hassas değerler olduğunu ifade eden İlknur Ertuğrul, “Sayın Kılıçdaroğlu, kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırladığı kongrede ve ardından da bir arada tutamadığı parti grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için en çirkin yol, yani hakareti seçmiştir. Kendisine milletimizin karşısına temiz bir dille çıkmasını öneriyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza sürekli hakaret eden Kılıçdaroğlu, kendi partisinin vekiline dahi, “Tabloyu kim indirdi?” diyerek haksız saldırılarda bulunabilmektedir. CHP’den milletvekili seçilmiş bir kadını, yaptığı bir tespitten dolayı kesin ihraç talebiyle disipline verebilmektedir. Tüm bunlar kendi partisinin ne kadar özgür bir ortam sunduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu’nu temiz ve saygın siyasete davet ettiklerini dile getiren İlknur Ertuğrul, şöyle söyledi: “Bu toprakların değerlerine biraz saygınız varsa, milyonlarca çocuğu katleden zalim Esed’in arkasında durmazsınız. 30 yılı aşkın süredir binlerce insanımızı katleden ve askerlerimizin şehit düşmesine neden olan PKK’yı Filistinlilerle bir tutan bildirileri desteklemezsiniz. PKK, PYD ve YPG’yi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olarak görmezsiniz”. 

Editör: TE Bilişim