Banaz'da CHP ve AK Parti'nin hedefe koyduğu adam: Zafer Arpacı! Banaz'da CHP ve AK Parti'nin hedefe koyduğu adam: Zafer Arpacı!
Uşak AK Parti'de aday adayları belli oluyor. Milletvekili Mehmet Altay ve daha önce İl Bakanlığı yapan Basri Yıldırım da bu konudaki kararlarını verdiler. İşte AK Parti, MHP ve İYİ Parti'deki son gelişmeler... 

Uşak AK Parti’de aday adayları belli olmaya başladı. Tekrar aday adayı olacağı merak edilen Milletvekili Mehmet Altay, gerekli başvuruyu yapacağını açıkladı. Daha önce İl Başkanlığı yapan Basri Yıldırım da ailesiyle görüşüp, önümüzdeki günlerde aday adaylığı için müracaatını yapacağını ifade etti

Uşak’ta 24 Haziran seçimleri için hareketlilik devam ediyor. AK Parti’de şu ana kadar Servet Kuş, Mesut Apaydın, Enver Başakçıoğlu, Umut Karakaya, Nafiz Ünal, Necdet Aydıner, Muhhammet Karakuş, Hüseyin Keskin, Erhan Çepni, Mehmet Tufan ve Ozan Akın aday adaylıklarını duyurdular ve başvuru işlemlerine başladılar. Yine AK Parti’den daha önce de milletvekili aday adayı olan avukat Hamza Kale, Zafer Aydın, Hasan Kaya ve Ali Saraca da bağlı bulunduğu kurumlara istifasını sundu ve aday adaylığı işlemlerine başladı.
 
                MEHMET ALTAY MÜRAACAT EDİYOR
                AK Parti’de en çok merak edilen konuların başında 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterilen ve ara dönemle birlikte 3 dönem üst üste Uşak Milletvekilliği yapan Mehmet Altay’ın 24 Haziran için tekrar aday adayı olacağı netleşti. AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay sitemize yaptığı açıklamada yeni dönem için aday adayı olacağını belirterek, “24 Haziran seçimlerinde bir kez daha partimizden milletvekilliğine aday adayı olacağız” dedi.

                BASRİ YILDIRIM ADAY ADAYLIĞI İÇİN KARARINI VERDİ
                Yine parti içinde aday adaylığı çok konuşulan isimlerden biri olan ve bir dönem AK Parti Uşak İl Başkanlığı görevini üstlenen Basri Yıldırım da kesin olarak kararını verdi. Bir süredir aday adaylığını ailesi ve yakın çevresiyle görüşen Basri Yıldırım, kararını verdi ve yüzde 90 milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapacak. Basri Yıldırım, “Uzun süre partime hizmet verdim, gerek teşkilat ve gerek yakın çevremle istişarelerde bulunuyorum. Ailemle de bu konuyu görüşeceğim ve rızalarını almam durumunda, nasip olursa başvurumu yapacağım” diye konuştu.

AK PARTİ'DE KADIN ADAY SUNA SÖNMEZ SELVİ OLDU
AK Parti'deki ilk kadın milletvekili aday adayı Suna Sönmez Selvi oldu. Selvi, sosyal medyadan yaptığı duyuruda, "Reis'in yanında ben de varım. 27'inci dönem milletvekilliği seçiminde aday adayıyım" dedi. 

MUHTEREM KURUÇAY VE ALİ KURT İSTİFALARINI SUNDU
Öte yandan Meral Akşener’in kısa bir süre önce kurduğu İYİ Parti’nin Uşak İl Başkanı Avukat Ali Kurt da aday adaylığı için görevinden istifa etti. Kurt, İYİ Parti’nin kurucu il başkanı olmuş ve ilk olağan kongrede göreve devam etmişti. Yine MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yaptığı görüşmenin ardından istifasını sundu ve milletvekilliğine aday adayı oldu.

EDİTÖRÜN NOTU: HABERİN KULLANILMASI YASAKTIR... 
 
Editör: TE Bilişim