Uşak Belediye Meclisinde Başkan Nurullah Cahan’a  6 milyon TL borçlanma yetkisi verildi. AK Parti ve CHP’li üyeler kabul oyu kullandı. Başkan Cahan ret oyu veren MHP’li üyelere, “Borçlanma yetkisi verilmezse, personele para ödeyemez hale geliriz” çıkışı yaptı.

Borçlar, Uşak Belediyesi’nin canını sıkıyor. Uşak Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a 6 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi ile ilgili madde görüşülürken tartışmalar yaşandı. AK Parti ve CHP’li üyeler, “Kabul” oyu  verirken MHP’li üyeler “Ret” oyu verdi. Oy çokluğu ile Başkan Cahan’a 6 milyon TL borçlanma yetkisi verilmiş oldu.

“MAAŞLARI BİLE ÖDEYEMEYİZ”

1 Ağustos Cuma günü yapılan birinci oturumda ek madde olarak gündeme alınan, “Belediyenin alt ve üst yapı çalışmalarında, park, bahçe, temizlik hizmetlerinin yürütülmesi, hizmet ve malzeme alımı yapılan firmalara düzenli ödeme yapılabilmesi için, belediye başkanına 6 milyon TL’yi aşmamak kaydıyla borçlanma yetkisi verilmesi” görüşülmüş, konu oy birliği ile incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti.

3. ve son oturumda,  Plan ve Bütçe Komisyonunu oluşturan AK Partili üyeler, Mehmet Emin Akyay, Zeki Ercel ve Mehmet Demirhindi tarafından hazırlanan raporda, “Belediyenin alt ve üst yapı çalışmalarında,park, bahçe, temizlik hizmetlerinin yürütülmesi, hizmet ve malzeme alımı yapılan firmalara düzenli ödeme yapılabilmesi ve personelin mağdur edilmemesi için 6 milyon TL’yi aşmamak kaydıyla borçlanmasına, paranın finans kuruluşlarından temini, faiz oranını belirlenmesi ve taksitlendirilmesi konusunda belediye başkanına yetki verilmesine” görüşüne yer verildi.

MHP’li Meclis Üyesi Orhan Tamer, “Başkanım, gündeme aldığımız maddede, “Personelin mağdur edilmemesi” diye bir ibare yoktu. Borçlanma yetkisi alın ama bu tip ajitasyonlara hiç gerek yok” şeklinde tepki gösterdi.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Güngör, “Başkanım, size 6 milyon TL borçlanma yetkisi verip bir nefes aldıralım. Ama bu gidişiniz iyi değil. Hep birlikte bir plan ve bütçe disiplini yapalım. Yoksa bu gidişle belediye batar” yorumunu yaptı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Emin Akyay, “Borçların 25 milyon TL’sinin 2013 yılı bütçesindeki açıklardan kaynaklandığını” açıkladı.

Başkan Cahan, “Bu borçlanma yetkisini biraz rahatlamak için yılbaşına kadar istiyorum. Orhan Bey, personel maaşları konusunu söylüyor. Borçlanma yetkisi alamazsak belediye personel maaşını ödeyemez hale gelir” diyerek mali konulardaki sıkıntıyı dile getirdi.

Belediye Başkanına 6 milyon TL borçlanma yetkisi veren maddeye AK Partili ve CHP’li üyeler, “Kabul” oyu verirken, MHP’li üyeler “Ret” oyu verdi. Başkan Cahan’a borçlanma yetkisi verilmesi oyçokluğu ile kabul edilmiş oldu.

“BORÇLAR CAN SIKIYOR”

30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Partiden Belediye Başkanlığını kazanan Nurullah Cahan, mali yönden hiç de hoş olmayan bir tablo ile karşılaştı. Uşak Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesinde gelir, 115 milyon TL, gider ise 129 milyon TL gerçekleşince, aradaki 14 milyon TL fark, koltuğa oturamadan Cahan’ın üzerinde kaldı.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

 Uşak Belediyesi'nin bugün itibariyle müteahhitlere, malzeme alımlarına kısacası piyasaya 25 milyon lira, İller Bankası'na 15 milyon lira olmak üzere 40 milyon, Mart ayından bu yana günü gelmiş borçlarla ve yapılan harcamalarla, Uşak Belediyesi’nin bugün için borcunun yaklaşık 55 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.  

Editör: TE Bilişim