Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, son yıllardaki en düşük oyu alan Uşak CHP İl ve İlçe Örgütleri, Genel Merkezin açıklayacağı kongre takvimini bekliyor.  

Kongre takvimi henüz açıklanmamasına rağmen, CHP’de yeni il ve ilçe örgütlerinin başına geçmek isteyen isimlerin şimdiden çalışmalara başladıkları ifade ediliyor. Uşak CHP’de, gençlik, merkez ilçe ve il başkanlıkları görevini üstlenen İsmail Demirel’in bu dönemde göreve tekrar talip olacağı ve yine mevcut İl Başkanı Nadi Sancar’ın da tekrar aday olmaya niyetlendiği konuşuluyor. 

Yine Milletvekili Özkan Yalım’ın da kendi adayını çıkarıp çıkarmayacağının önümüzdeki günlerde belli olacağı ve ilçe kongrelerindeki sonuca göre hareket edeceği iddia ediliyor. 

Konuyla ilgili sorulara yanıt veren CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, “Kongre sürecini genel merkez henüz açıklamadı ama önümüzdeki günlerde bu durum netlik kazanacak. Bizler de takvim açıklanınca, önce delege seçimi ve ardından da örgütlerin belirlenmesiyle ilgili süreci başlatacağız. Benim aday olup olmayacağımla ilgili şu anda net bir durum yok. İlerleyen günlerde bunu değerlendirir ve kararımızı veririz” dedi. 

CHP, 31 MART’TA EN DÜŞÜK OYUNU ALDI
Öte yandan Uşak CHP İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde son yıllardaki en düşük oyu aldı. İYİ Parti ile ittifak yapılmayacağını açıklayan CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar ve Milletvekili Özkan Yalım arasında bir dizi tartışma yaşanmıştı. Akabinde Belediye Başkan adayı Asım Kalelioğlu da tartışmalara dahil olmuştu.
 
Editör: TE Bilişim