Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, yerel seçimlere son 3 gün kala, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin Uşak’ta İYİ Parti ile ittifak yapmadığın belirten Nadi Sancar, CHP ve İYİ Parti’nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde aldıkları merkez oyların rakamlarını açıklayarak, “Şimdi Uşak halkına soruyorum 40 bin mi iktidara yakın yoksa 17 bin mi? Mahalle ve köylerde biz ittifak yaptık, oyunuzu İYİ Parti’ye verin AKP’yi devirelim diyenlere sesleniyorum. CHP üzerinden kimsenin kurban kesmeye hakkı yoktur ve bunu da men ediyorum” dedi. 
CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı ve İYİ Parti’nin Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür’ü sert bir dille eleştiren Nadi Sancar, “Öncelikle AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Sandıkta vicdanınızla son kez yüzleşin ve bu kentin 5 yıldır AK Parti tarafından yönetildiğini ve artı eksiklerini yazın. Hangi proje tamamlandı, hangisi olumlu, hangisi olumsuz. Olumsuzlukları anlatırsak saatleri deviririz. Yandaş birkaç kişi afaki şekilde zenginleşti ve bunlar anlatmak ve saymakla bitmez” dedi. 

 ASIM KALELİOĞLU, FETÖ ÖRGÜTTÜR DEDİĞİ İÇİN İFLASA SÜRÜKLENDİ
“Şimdi bunlar neden Asım Kalelioğlu’nun geçmişini sorguluyorlar ve bulabildikleri hiçbir şey yok” diyen Nadi Sancar, şöyle devam etti: “Dün Cumhurbaşkanı’nın Uşak’taki konuşmayı dinlediniz ve Uşak’ta başkan adayının bir tek projesinden bahsedemedi. Bu mudur Uşak için tek ihtiyaç? Asım Kalelioğlu’nun gitmediği yer ve mahalle kalmadı. Bir adam her gün seçimi kazanacak hale geliyor ve ne yapacaksın, kapı kapı gezip iftira atacaksın? İftira attığınız Asım Kalelioğlu, FETÖ terör örgütüdür demişti. Bunun üzerine FETÖ Asım Kalelioğlu’na savaş açtı ve onun binlerce çalışanı ve tedarikçisine açıldı. O zaman siz ne yaptınız, o zaman FETÖ’ye Uşak ağabeylerine biat ettiniz. Ne olurdu iftira atmak yerine doğruları konuşsaydınız.”

40 BİN OYU OLAN CHP Mİ, 17 BİN OYU OLAN İYİ PARTİ Mİ AKP’Yİ DEVİRİR?
İYİ Parti’nin Uşak’ta köylerde ve mahallerde CHP’yle ittifak yapıldığı söylemini yaydığını ve bu sayede oy devşirmek istediğini kaydeden Nadi Sancar, “Diğer bir konu da CHP’nin seçmenini tanımayanlardır. CHP seçmenini tanımayan yeni ve İYİ arkadaşlara seslenmek istiyorum. CHP sevdalısı ne satılıktır ve ne de kiralıktır. Ülke genelinde birlikte çalışma yapılsa da, Uşak’ta bizim birliktelik teklifimizi reddeden ve adayımız üzerinden kurban kesenlere sesleniyorum. İyilik insanın dilinde değil, yüreğinde olmalıdır. Bu sefer de başladılar CHP seçmeninin kafasını bulandırmak için Asım Kalelioğlu’nun şirketiyle ilgili algı oluşturmaya çalıştılar ve oy devşirmek istediler” diye konuştu. 

Partilerin son seçimdeki Uşak merkez oylarını rakam rakam açıklayan Nadi Sancar, “24 Haziran’da bir seçim oldu. Oy oranları belli. Şimdi bunları açıklayacağım. MHP 15 bin 142, İYİ Parti 17 bin 553, CHP 40 bin 57 ve AK Parti de 57 bin 137 oy aldı. Şimdi bazı arkadaşlarımız diyor ki, İYİ Parti temsilcileri, biz iktidara yakınız ve CHP bize oy verecek. Şimdi Uşak halkına soruyorum 40 bin mi iktidara yakın yoksa 17 bin mi? Mahalle ve köylerde biz ittifak yaptık, oyunuzu İYİ Parti’ye verin AKP’yi devirelim diyenlere sesleniyorum. CHP üzerinden kimsenin kurban kesmeye hakkı yoktur ve bunu da men ediyorum. AKP zulüm iktidarı yıkacaksa bunu CHP yapacaktır ve ittifak sandıkta gerçekleşecektir. Bizim yaklaşık 8 ve 9 bin oyla iktidar olma şansımız var, ama diğer partinin iktidar olma şansı yok. Bugüne kadar seslenmedim ama bu boğazımızı aştı ve böyle siyaset yapılmaz. Uşak’ta elde ele dolaşan ve resmi belgede aday olan kişinin ihaleye fesat karıştırma evrakları var. Neden buna bir açıklama yapmıyorsunuz? Siz bırakın Asım Kalelioğlu’yla uğraşmayı, önce kendiniz aklanın ve siyaset yapın. Şunu iyi bilin ki CHP seçmeni, ellerini ovuşturan ve AKP’den kovulanlarla işbirliği yapanlara oy vermez. Uşaklı hemşehrilerimiden isteğim vicdanlarının sesini dinlemeleridir. Uşak halkı değişim istiyor ve kendisini kullanmayan ve dürüst insanları görevde görmek istiyor. Uşak halkı kendi içinden birini ve halkına çalışacak birini istiyor. Uşak halkı martın sonunu bahar görmek istiyor” dedi. Nadi Sancar, bir gazetecinin sorusunu yanıtladı ve toplantıyı sonlandırdı. 
 
Editör: TE Bilişim