CHP Uşak İl ve ilçe örgütlerinde hafta sonu yapılacak mahalle delege seçimleri hazırlıkları yapılıyor. Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı seçimleri için de kulislerde isimler dolaşmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl ve ilçe örgütlerinde hafta sonu yapılacak mahalle delegeleri seçimleri hazırlıkları sürerken, merkez ilçe ve İl başkanlığı seçimleri için de yarış başladı. Şimdiki İl Başkanı Ferit Celal Güray ve Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Karaoba isimleri İl Başkanlığı için geçerken, Merkez İlçe Başkanlığı için İl yöneticisi Ergün Danışmaz ismi dillendiriliyor.  CHP Uşak İl Başkanı Ferit Güray da Uşak İl Örgütü olarak olağanüstü kurultaya sıcak bakmadıklarını açıkladı. CHP Merkez ilçe ve Uşak’ın diğer ilçelerinde mahalle delege seçimleri bu hafta sonu yapılıyor. İl Genelinde kayıtlı 7 bin 345 üye mahalle delegelerini belirleyecek. Seçilen delegeler de il ve ilçe başkan ve yönetimleri için oy kullanacak. Uşak Merkez ilçe ve merkez köyleri için 365 delege seçilirken: Banaz ilçesinde 129, Eşme ilçesinde 153, Karahallı İlçesinde 42, Sivaslı ilçesinde 84, Ulubey ilçesinde 69 olmak üzere toplam: 842 ilçe delegesi belirlenecek. Bu seçimlerde üyeler aynı zamanda, Merkez İlçeden 145, Banaz’dan 29, Eşme’den 35, Karahallı’dan 10, Sivaslı’dan 21 ve Ulubey’den 14 olmak üzere toplam 254 il delegesi için de oy kullanacak. CHP Uşak İl Başkanlığından alınan bilgilere göre Kurtuluş İlkokulu karşısında bulunan yeni il binasında 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak olan mahalle delege seçimleri takvimi şöyle:

13 Kasım Cuma: Ünalan, Dikilitaş, Fevzi Çakmak, Karaağaç ve Fatih mahalleleri

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

14 Kasım Cumartesi: Kemalöz, İslice, Işık, Aybey, Mehmet Akif Ersoy, Durak, Elmalıdere mahalleleri

15 Kasım Pazar: Cumhuriyet, Özdemirler, Bozkurt, Köme, Atatürk, Kurtuluş ve Sarayaltı mahalleleri.

GÜRAY; “OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA KARŞIYIZ”

 Delege seçim sürecini değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray, “Araya giren mahalli seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki genel seçim yüzünden 4 yıldır il ve ilçe seçimlerini gerçekleştiremedik. CHP Genel Merkezi tarafından bize bildirilen takvime göre; 15 Kasım tarihine kadar delege seçimlerini, 20 Kasım - 10 Aralık tarihlerinde ilçe başkanlıklarını,  10 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında da İl başkanlığı seçimlerini tamamlamamız gerekiyor. Gayet sakin bir seçim süreci yaşıyoruz. Demokrasinin gereği neyse yapılıyor. Tüm üyelerimizin katılımıyla seçimler yapılıyor. Seçilen yönetim 2 yıl boyunca görev yapacak.  Üyelerimiz yeni seçilecek yönetimlere disiplinli bir şekilde destek olursa başarı gelecektir” dedi.

Olağanüstü Kurultay taleplerine katılmadığını kaydeden Güray, “Zaten iki buçuk ay sonra olağan ve seçimli bir kurultay yapılacak. Muhtemelen birçok kurultay delegesi de değişecektir. O zaman olağanüstü kurultaya niçin gerek duyulmaktadır? Yeni seçilen kurultay delegeleri CHP’nin başarısını ya da başarısızlığını normal kurultay da değerlendirecektir. Bana göre olağanüstü kurultaya gitmenin hiçbir anlamı yok” yorumunu yaptı.

GÜRAY, DR. KARAOBA VE YILMAZ GRUBUNUN ADAYI YARIŞACAK

Öte yandan CHP’de Merkez İlçe Başkanlığı ve İl başkanlığı için de kulislerde çeşitli isimler konuşulmaya başlandı. Grupların, merkez ilçe ve il başkanlığını kazanmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. CHP Uşak Merkez Başkanlığı için adı geçen tek aday ise mevcut İl Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Danışmaz görülüyor.  Danışmaz’dan başka isim telaffuz edilmezken, CHP 24. Dönem Uşak Milletvekili Avukat Dilek Akagün Yılmaz ve eşi Fuat Yılmaz’ın da ilçe başkanlığı için isim belirleme çalışmalarında bulunduğu da kulislerde dile getiriliyor. Yılmaz grubunun adaylarını belirlediği, ancak adayların açıklamayı delege seçimlerinde gerekli çoğunluğu sağladıktan sonra açıklayacakları da edinilen bilgiler arasında.İl Başkanlığı adayları arasında iddialı isimler arasında mevcut Başkan Ferit Celal Güray ve Dr. Ali Karaoba’nın adı geçiyor. İl başkanlığı konusunda Yılmaz grubunun da çalışmalar yaptığı adaylarını sır gibi sakladığı yine parti kulislerinde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

“YILMAZ, AKIN VE BEYLERCE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ”

CHP Uşak kulislerinde en çok konuşulan konuların başında ise; Dilek Akagün Yılmaz grubunun, 7 Haziran genel seçimlerinde 2. Sıra Milletvekili iken 1 Kasım seçimlerinde yerini Ali Erdoğan’a kaptırınca adaylıktan istifa eden İsmet Akın’ın,  7 Haziran seçimlerinde aday adayı olup 4. sırada kalan Barış Çoban ve partinin ağır toplarından Esat Beylerce’nin ortak hareket ettiği konusu geliyor.  Öte yandan İl Başkanı adaylarından Kadın Doğum uzmanı Dr. Ali Karaoba’nın da il başkanlığı için çalışmalarını hızlandırdığı ve iddialı olduğu, konuşuluyor.  2011 genel seçimlerinde CHP Uşak 2. Sıra Milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde de 3. Sıra adayı olan Veteriner Mustafa Aydın’ın, çevresine, “Ben artık karışmıyorum” diyerek tarafsız kaldığı da söylentiler arasında yer alıyor. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın da milletvekili olarak tarafsız davranmak istediğini çevresinde belirttiği dillendirilirken, kulislerde, iki seçimdir uyumlu bir şekilde çalıştığı mevcut İl Başkanı Ferit Celal Güray ve yönetimine destek verebileceği dillendiriliyor. 

KARAOBA SARI DELEGE LİSTESİ İLE YARIŞTA YER ALACAK
Öte yandan CHP'de il başkan adaylarından Ali Karaoba'nın sarı liste ile delege seçiminde yer alacağı öğrenildi. Ferit Celal Güray'ın mavi ve diğer grubun da beyaz liste ile çıkacağı belirtildi. 

Editör: TE Bilişim