Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
Bir süredir DSP Uşak İl Başkanlığı görevini yapan Coşkun Alak, DSP Genel Merkezi’nin daha HDP’den Milletvekili olan Celal Doğan’ı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmasından dolayı, görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. 
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın seçim kazanma adına yanlış tutum ve davranışlar sergilediğini belirten Coşkun Alak, görevinden ve partisinden istifa ettiğine dair dilekçeyi, tebliğ ettiğini ifade ederek, “Onurlu ve şerefli bir mazisi Bülent Ecevit gibi dürüst bir kurucu genel başkanı olan DSP, bugün onuru ve şerefi olmayan, 24 Haziran Genel seçimlerinde partimizi en çok milletvekili verene kiralığa çıkaran, şimdi de diğer partilerin çöpe attıklarını partiden aday yapan bir anlayışla yönetilmektedir.  Üzülerek ifade ediyorum ki, yıllardır gönül verdiğim partim, PKK ile işbirliği içinde olan HDP’nin artığı Celal Doğan’ı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapan Önder Aksal gibi biri tarafından sevk ve idare ediliyor” dedi. 
DSP’nin kendi ekseninden uzaklaştığını ve bu nedenle ilkelerden ödün verdiğini kaydeden Coşkun Alak, şöyle söyledi: “Bugün DSP’yi yönetenler, partimizi maalesef kendi ekseninden çıkarmışlar, çıkar ve menfaat eksenine sokarak ilkesiz ve tutarsız bir hale getirmişlerdir. 30 yıl süreyle onurlu ve şerefli bir şekilde DSP’de görev yaptım. Partimizi diğer partilerin artığı yapan, PKK işbirlikçisi HDP’nin artığı Celal Doğan’ı büyük bir gururla belediye başkan adayı yapan onur ve şeref yoksunu bir şekilde yönetilen DSP’den üzülerek ayrılmak zorunda kalıyorum. Bu sebeplerden dolayı il başkanlığı ve parti üyeliğinden istifa ediyorum”. Öte yandan Coşkun Alak’ın yerine DSP Uşak İl Sekreteri olan Ali Osman Aşçı’nın İl Başkanlığı görevini üstelendiği ifade edildi. 
Editör: TE Bilişim