Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Kardeşlik İftarı'na katılmak için Denizli'den karayolu ile kente geldi. Bakan Nihat Zeybekci'yi, Vali Seddar Yavuz, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve partililer tarafından karşılandı.
 


Bakan ve beraberindekiler karşılamanın ardından, Atapark Meydanı'nda düzenlenen Kardeşlik İftarı'na katıldı. Ezanın okunmasının ardından Uşaklılarla birlikte iftarını yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, semazen gösterisini izledi.
 


Konuşmasında Bu günlerde İslam coğrafyasında zulüm gören müslümanların zulümlerini biran önce bitmesini, Cenab-ı Allah'ın onlara yardımcı olmasını temenni ettiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şöyle konuştu "Bu zulüm mutlaka ve mutlaka bitecek. İnsanlık tarihinde hiç bir zulüm bukadar uzun sürmedi. Ramazan mübarek günde gökten ve yerden ateş yağdıranların zulmü inşallah bir gün bitecek. İnşallah bir gün Suriye'de kendi halkını katledenler, halkın başından gidecek. Irak'ta birbirini katleden müslümanların aklı başına gelecek inşallah. Doğu Türkistan'da oruç tutmayı yasaklayanların da zulmü bitecek. Allah'ın izniyle İslam coğrafyasının hemen hemen her yerinde bütün müslümanlar barış, huzur ve kardeşlik içinde bütün ibadetlerini yapar hale gelecek."
 


Bakan Zeybekci, 10-12 sene önce ülkede yaşlıların, engellilerin, acizlerin, yetimlerin, dulların sahibinin olmadığını, bugün ise devletin koruyucu ve sosyal elinin her alanda her kişiye, ihtiyacı olan her insana ve vatandaşına ulaştığını belirtti.
 


Bakanlıklar, kurumlar ve yerel yönetimlerin bütün hassasiyetiyle çalınmadık kapı bırakmadığını anlatan Bakan Zeybekci, "Başbakanımızın valilere ve belediye başkanlarına özel talimatı vardır. 'Benim insanım arlıdır, benim insanım istemez gidip onları siz bulacaksınız. Onların ihtiyaçlarını siz gidereceksiniz' talimatıyla bugün valiler, belediye başkanları, muhtarlar, bakanlar, çalınmadık kapı bırakmıyor. Artık kuytu köşelerde, sessiz sesiz ağlan insanlarımız yoktur. İmkanlarımız ve kaynaklarımız heryere ulaşır hale geldi. Her alanda, her noktada devletimiz ve hayırseverlerimizin eli insanlara ulaşır hale geldi" diye konuştu.


Bundan sonra İzmir'e gidenlerin Uşak'tan geçerken sağına soluna bakmaktan kendini alamayacağını dile getiren Bakan Zeybekci "Uşak yatırımlarla herkesin parmak ıstırıp örnek gösterdiği bir kent olacak. Uşak-Denizli arasındaki hizmet yarışı hızlanarak devam edecek" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından partililerle ve protokolle bir araya gelen Zeybekci, daha sonra kentten ayrıldı.
Editör: TE Bilişim