Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu
Uşak Barosuna bağlı bir kısım avukat, 24 Haziran seçimleri için “Seçim Güvenliği İçin Uşak İli Avukatlar Platformu”nu oluşturdu. 
Konuyla ilgili platform üyeleri, yazılı bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada, seçim güvenliği için siyasi partilere ulaşılacağını ve yaklaşık 100 gönüllü avukattan oluşan platformun sandıklarda çalışma yapacağı ifade edildi. 

Son yapılan Anayasa değişikliği referandumunda seçim güvenliğinin tartışılır hale geldiğini dile getiren platform üyeleri, şu açıklamalarda bulundu:
“İktidarın tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birde medyanın büyük çoğunluğunu arkasına alarak seçim propagandası yürütmesi, diğer siyasi partilere eşit olanakların sunulmaması seçim güvenliğine olan kaygıları arttırmış, demokrasiye olan güveni de zedelemiştir. Anayasa değişikliği için yapılan referandum sonuçlarına ilişkin şüpheler halk nazarında henüz giderilmemiş iken, yeni seçim şaibelerinin yaşanması hepimizin kabul etmeyeceği bir durumdur. İşte bu nedenle, Uşak Barosuna bağlı bir kısım avukatlar olarak, eşit koşullarda gerçekleşmeyen bu seçim döneminde Seçim Kanunlarının ve Anayasal kuralların hiçe sayılmaması için köy köy, okul okul dolaşarak seçmen iradesinin teminatı olmaya çalışacağız. Bazılarımızın bir siyasi parti üyesi olduğu  bazılarımızın da hiçbir siyası parti ile bağı olmadığı  grubumuzun yegane özelliği demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine olan inancımızdır” 
     
 
Editör: TE Bilişim