Uşak Belediyesi, halkın yönetime katılımı ve sorunların tespiti için anket çalışması başlattı. Yaklaşık 2 bin kişiye yapılacak olan 20 soruluk anket ile kentteki öncelikli hizmetler belirlenecek. Uşak Belediyesi’nin kamuoyunun beklentilerini belirlemek için yaptığı anketin koordinasyonunu Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz üstleniyor. Anket, kentteki 19 mahallede ikamet eden, farklı yaş ve meslek gruplarına ulaşılarak yapılıyor.

Anket çalışmasının bir diğer amacı da halkın yönetime katılımını artırmak. Hazırlanacak projeler için vatandaşın düşüncesini rakamlarla ortaya koyacaklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, “Uşak Belediyesi’nin büyük projeleri var ve bu noktada vatandaşın ne düşündüğü bizim için önem arz ediyor. Anket çalışmamız kentteki bütün mahalleleri kapsayacak şekilde hazırlandı. Kent park, kentsel dönüşüm, park ve bahçeler, ulaşım hizmetleri, mutlu aile ve mutlu sokak ile istihdam temelli projelerimizi anketimize yansıttık. Projelerin uygulanabilirliği ve ne kadar ihtiyaç olduğunu soracağız” dedi. Verilerin toplanması ve değerlendirilmesinin yaklaşık 1 ay süreceğini kaydeden Erol Korkmaz, kentin öncelikli sorunlarını da yapılacak anket çalışmasıyla tespit edeceklerini belirtti.


CAHAN: HALK YÖNETİME KATILACAK

Vatandaş görüşüne önem verdiklerini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu tip anket çalışmalarını daha sonra hayata geçirilecek olan bütün önemli projeler için yapacaklarını söyledi. Kent park ve kentsel dönüşümün Uşak’ın vizyon projeleri olduğunu ve bunun yanı sıra rutin hizmetlerin devam ettiğini anlatan Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi’nde yeni ve dinamik bir yapı oluştu. Belediye Meclisi ve yönetim kademelerinde tazelenme sağlandı. Bu noktada belediyemizin uygulayacağı projelerin sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyoruz. Halkın görüşlerini mutlaka alacağız ve yönetime tekdüzeliğe son vereceğiz. Kentte uygulanacak projelerin yararlı olması noktasında faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. ALİ ARASLI



Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

 

Editör: TE Bilişim