Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
Anayasa değişikliği referandumu öncesinde vatandaş buluşmalarına katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Dikilitaş Mahallesi’nde vatandaşla buluştu. Burada yeni Anayasa değişikliği hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yeni Anayasa’nın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hazırlandığına dair bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yeni Anayasa ile halk başkanını kendisi seçecek ve hükümeti belirleyecek. Bırakın bir sonraki seçimi, 16 Nisan’a ve hatta yarına çıkacağımız dahi garanti değil” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları’nın Dikilitaş’taki mahalle toplantısına katıldı. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık’ın da yer aldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Cahan, mahalledeki belediye hizmetleriyle ilgili kısa bilgi verdi. Sonrasında yeni Anayasa hakkında bilgi veren Başkan Cahan, yeni sistemin belediye başkanlığı seçimleri gibi olacağını ve halkın milletvekilleriyle birlikte, hükümeti de belirleyeceğini söyledi. Belediye başkanlığı seçimlerinde, belediye başkanı ve meclis üyeleri için ayrı ayrı oylama yapıldığına işaret eden Başkan Cahan, “Önümüze tam 4 sandık konulan yerel seçimleri düşünün. Muhtarınızı, il genel meclisi ve belediye meclisini ayrı ayrı belirliyorsunuz. Belediye başkanı için de bir oy kullanıyorsunuz. Başkan seçildiği günün ertesi, hemen ekibiyle çalışmaya başlıyor ve sizin seçtiğiniz meclis üyeleriyle kent hakkında kararlar alıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi de, tıpkı belediye başkanlığı gibi olacak. Başkanı ve onun hükümetini halk seçecek. Aynı zamanda meclisi de belirleyerek demokrasinin işlerliği artırılacak” diye konuştu.

Muhalefetin yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili yanlış algılar oluşturmaya çalıştığını kaydeden Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Bizim önerdiğimiz sistemde, illa bizden birisi seçilecek diye bir şart yok. Halk,  bugün muhalefette olan bir isimi, cumhurbaşkanı seçebilir ve o zaman biz bu karara saygı duyarız. Muhalefet partileri, sanki bu sistem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için isteniyor gibi yanlış bir algı oluşturuyor. Cumhurbaşkanımızın veya bizlerin bir sonraki seçimi göreceğinin garantisi var mı? Hatta 16 Nisan’ı ve yarını göreceğimizin garantisi var mı? Hepimiz Allah’ın yazdığı kadere inanıyor ve ona göre yaşamımıza yön veriyoruz. Şu kadar yaşayacağım deme gibi bir lüksümüz yok”. Cahan, 16 Nisan referandumunda evet oyu çıkacağını ve Türkiye’nin 2023 hedefleri için emin adımlarla yürümeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim