Avrupa Kupası maçlarına hazırlanan Türk  Milli Takımının Karadağ ile yaptığı son hazırlık maçında beraberlik golünü atan ve futbolu ile herkesi hayaran bırakan Emre Mor’un Uşaklı olduğunu biliyor musunuz?

 

Karadağ karşısında oynadığı futbolla izleyenlerden tam not alan Emre Mor,  sosyal medyanın ve Türk Futbolunun son günlerde enen çok konuşulan isimlerden biri oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de Emre Mor hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu.

EMRE MOR KİMDİR?

Peki, bu futbol otoriteleri tarafından “Türk Messi” ilan edilen 19 yaşındaki futbol sihirbazı genç kimdir?

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 aday kadrosuna dahil edilen Danimarka asıllı Türk oyuncusunu yakından tanıyalım.

24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka'nın Lyngby FK takımında başladı.

Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor.

Genç futbolcu 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun yeşil beyazlı ekibe transferi gerçekleşmedi.

Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi

Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gönderilene kadar U17 ve U19 takımlarının formasını giydi.

DANİMARKA DEĞİL TÜRK MİLLİ TAKIMINI TERCİH ETTİ

Danimarka'da geleceğin yıldızı olarak  gösterilen Uşaklı Emre Mor'un ay Yıldızlı formayı trcih etmesi Danimarka'yı şoka uğrattı. Danimarka'nın Nordsjaelland takımında forma giyen ve sezon başında Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere Avrupa'da bir çok önemli kulübün renklerine katmak istediği 18 yaşındaki genç yetenek Türkiye Futbol Directörü Fatih Terim'in operasyonuyla tercihini Türk Milli Takımı olarak yaptı.

Danimarka U19 Milli Takımı'nın formasını giyen Emre Mor konusunda yaklaşık kurmaylarına talimat veren Terim futbolcu ile birlikte Türk olan babası ve Makedon olan annesinin ikna edilmesi neticesinde mutlu sona ulaştı.

 

Terim'in kısa bir süre önce yardımcısı Abdullah Ercan'ı Danimarka ve Almanya'ya göndererek futbolcu ile iki defa görüştürdükten sonra, genç futbolcuyu Ümit Milli Takım kadrosuna dahil etti.

Nordjaelland altyapısında yetişen Emre bu sezon 2 defa A Takım'la maça çıktı. Türkçe bilmeyen Emre Mor’un Sivaslı’nın Tatar Kasabasından olduğu ve her yaz ailesi ile birlikte en az bir ay Tatar’da kaldığı öğrenildi. Emre Mor’un dedesi ve akrabalarının yaşadığı Tatar kasabasında genç futbolcunun Türk Milli Takımda başarılı futbol sergilemesi ve Karadağ karşısında Türk Milli Takımının tek golünü atması büyük sevinçle karşılandı.  

Editör: TE Bilişim