2014-2015 Futbol sezonuna iddialı başlayan, ancak son haftalarda sürekli berabere kalan Uşak Sportif Futbol Takımı Antrenörü Aydın yalabık istifa etti. Yalabık, takımının 15 maçtır yenilmediğini, hakem oyunları ve siyasi lobiler yüzünden galip gelemedikleri ve Uşak Sportif’in şampiyon olmasını çeşitli ayak oyunları ile engelleneceğine inandığı için istifa ettiğini açıkladı.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 7. Grupta mücadele eden ve son haftalarda aldığı beraberlikle şampiyonluk şansı azalan Uşak Sportif Futbol takımı Antrenörü Aydın Yalabık, klüp yönetimine istifasını sundu. Yalabık, siyasi oyunlar ve hakem hataları yüzünden takımının şampiyon yapılmak istenmediğini kan değişikliğinin yaralı olacağına inandığı için istifa ettiğini açıkladı.

Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı

Yalabık istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Erol Korkmaz’a, Klüp başkanı Sayın Feyyaz Atalay’a, bazen üzsek de arakamızda her zaman dimdik duran cefakâr taraftarımıza bana ve takımıma gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Şampiyonluk ve 3. Lig için çıktığımız yolda, sapmalar olduğu için istifa ediyorum. Uşak Sportif Kulübü bünyesinde, değişik alanlarda bana verilecek her türlü görevde katkıda bulunmaya hazır olduğumu bildiririm. “

‘Siyasi lobiler ve hakemler şampiyon olmamızı istemiyor’

BAL 7. Grupta 16 maçta 30 puan toplayan Uşak Sportif, 38 puanla lider Bodrum Belediyespor ile birlikte hiç mağlubiyet yaşamadı. Uşak Sportif, 16 maçta 7 galibiyet, 9 beraberlik alırken, 22 gol atıp 10 gol yedi.  Takımının aslında çok başarılı olduğunu kaydeden Yalabık, istifa nedenlerini şöyle açıkladı:

“Sezon başında yola şampiyonluk ve 3. Lig hedefi ile çıktık. Gerek kulüp yönetimi, gerek, taraftarlar, gerek oyuncularım ve teknik heyet ve ben hdefe ulaşma konusunda üzerimize düşeni yaptık. Ancak, hakem hataları ve siyasi lobiler şampiyon olmamızı istemiyor. Maçlarda penaltımız verilmiyor. Hatalı kararlarla oyuncularımız atılıyor. Hakemler aleyhimize hiç tereddüt etmeden penaltı ve faul çalıyor. Son maçımızda 90. Dakikadan sonra gelen golle galibiyetimiz engelleniyor.

Bu durumda Uşak Sportif’in şampiyon olmasını istemeyen güçler olduğunu düşünüyorum. Belki de bir kan değişikliğinin takıma iyi geleceğini düşünerek istifa ettim. Kimseye kırgın değilim. Emeği geçen herkes hakkını helal etsin. Ben de helal ediyorum.”

 

Editör: TE Bilişim