2 - 5 Nisan Antalya'da düzenlenen, “Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonası” Avrupa milli takım seçmelerine katılan bini aşkın sporcu arasından iki Uşaklı sporcu dereceye girdi. Uşak Altın Eldiven Spor Kulübü sporcularından Ömer Karakoç Türkiye 5. Olurken, Gençler Atletik Fizik dalında Emre Çelik Türkiye 3. oldu.

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

SALİH KILINÇ (ÖZEL HABER) 

2 - 5 Nisan Antalya'da düzenlenen, “Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonası” Avrupa milli takım seçmelerine Uşaklı sporcular damgasını vurdu. Uşak Altın Eldiven Spor Kulübünde katılan 4 sporcudan ikisinin ilk 6 ya girerek, Mayıs ayında Avrupa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi ve ilimizi  temsil edecek olması Uşak’ta sevinç yarattı.

Büyük Klasik Bady Bulding dalında Uşaklı sporcu Ömer Karakoç (29) kendisi ile yarışan 540 sporcu arasında 5. Olurken, Gençler Atletik Fizik Dalında da yarışan 540 sporcu arasında Uşaklı Emre Çevik (21) ise Türkiye 3. Oldu.  

Ankara Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu Mezunu olan Ömer Karakoç, “Ben vücut geliştirme sporuna 6 yıl önce ilgi duymaya başladım. Şu anda Arena Spor Salonu’nda eğitmen olarak görev yapıyorum. Muammer Salgür Hocamla bir buçuk yıldır bu müsabakalara hazırlandık. İlk kez podyuma çıktığım için tecrübesizliğimin kurbanı oldum. Antalya da birincilik kürsüsüne çıkmama işten bile değildi. Yine de ilk 6 ya girmek için yıllarca uğraşan sporcular olduğunu göz önüne alırsak, ilk kez katıldığım bir müsabakada ilk beşe girmek benim için büyük başarıdır” dedi.

Gençlerde Türkiye 3. Olan Emre Çevik ise, “Sinop Gerze Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim görürken çok canım sıkılıyordu. Gerze ilçesi çok küçüktü. Burada can sıkıntısını gidermek için vücut geliştirme sporuna başladım. Uşak’a gelince Muammer Salgür Hocam ile tanıştım. Ben de bir buçuk yıldır Antalya müsabakalarına hazırlandım. İlk kez çıktığım müsabakalarda 3. olmak beni çok sevindirdi. Hedefim, Türkiye ve Dünya şampiyonu olmaktır” ifadesini kullandı.

“Dopingin çok ağır cezası var”

Başarılı sporcuları çalıştıran Antrenör Muammer Salgür, “Burada Didem Akın ve Hande Salgür hocalarımızla başarılı sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Uşak’ta 7-8 vücut geliştirme salonu arasında yetki belgesi olan tek salon ve çalıştırıcı benim. Arena Spor Salonunda vücut geliştirme dalında başarılı sporcular yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Antalya da dört sporcum ilk kez podyuma çıkmasına rağmen ikisi derece yaptı. Bana göre bu büyük bir başarıdır” yorumunu yaptı.

Vücut Geliştirme Federasyonu Uşak İl temsilcisi olduğunu da kaydeden Salgür, “Vücut geliştirme Sporu geçmişte sürekli doping ile anıldı. Federasyonumuz bu konuda radikal kararlar alarak, dopingin önüne geçti. Doping yapan sporcu ve kulüplere çok ağır para cezaları, kulüplerin kapatılması ve sporcuların ömür boyu spordan men edilmesi gibi cezalar yer aldığı için artık doping olaylarının önüne geçilmiş oluyor”  açıklamasında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim