Uşaklı Ultra Maratoncu Akın Yeniceli, zulüm gören Müslüman ülkelere dikkat çekmek için Ankara’dan kutsal topraklara koşmak istiyor. Yeniceli, yetkililerden gerekli izinleri alırsa 3 bin 268 kilometreyi yaklaşık 60 günde koşacak.

 Müslüman ülkelerde her geçen gün zulüm artıyor. Her gün antrenman yaparken Müslümanlara yapılan zulümleri hatırladığını dile getiren Yeniceli, bunlara dikkat çekmek için Kabe’ye koşmak istiyor. Kutsal topraklara giderken en büyük sıkıntısının güvenlik olacağını altını çizen Yeniceli, bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan maddi ve manevi destek istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Erdoğan’ın gerekli destek ve izni aldıktan sonra Ramazan Bayramı’ndan sonra koşmaya başlayacağını belirten Yeniceli, Kurban Bayramı’nda günde 50’şer kilometre koşarak hedefine varmak istiyor. Bugüne kadar 100’e yakın uluslar arası, özel koşular, ultra maraton ve yarı maratonlarda birçok dereceleri bulunan Yeniceli, “Bu projem gerçekleştiği taktirde hayatımın en anlamlı ve hayırlı koşusu olacak.” dedi.     

Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü

 

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Corum Köyü’nde çobanlık yaparken 3 yıl önce eski milli atlet Ali Yılmaz tarafından keşfedilen Yeniceli, yıllardır Uşak’ı hem Türkiye’de hem de yurt dışında aldığı derecelerle tanıtıyor.

 

 

 

 

  

Editör: TE Bilişim