Uşak’ta bir dönem öğretmenlerin oyunlar oynadığı, memurların yemek yediği ve uygun fiyata düğünlerin yapıldığı Öğretmenevi artık eski havayı yansıtmıyor. Pandemi döneminden sonra hizmeti duran ve her geçen gün döküntü haline gelen Uşak Öğretmenevi binası, kent merkezinden Yaşar Akar İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölgeye taşındı. Fakat merkezde bulunan bina ise tamamen ne boşaldı ne de yıkıldı. Merkezde bulunan öğretmenevi binası, derme çatma olarak hizmet veriyor. Tuvaletleri dökülen, oyun salonu kapalı olan ve yemek hizmeti artık vermeyen binanın, otel bölümü de döküntü halde.

OTELDE KALANLAR MEMNUN DEĞİL

Öğretmenevi otelinde kalanlar da pek memnun ayrılmıyor. Binadaki otel bölümünün tuvaletleri dahi kötü durumda ve yataklar döküntü halde. Fakat buna rağmen binada konaklama hizmeti veriliyor. Yıllar önce devlet büyüklerini ağırlayan bina, artık bu yönüyle yıkılmaya yüz tutmuş gibi duruyor. Daha önceki Belediye Yönetiminin güçlendirme yapılacağını bildirdiği Öğretmenevine uzunca bir süredir bir çivi dahi çakılmadı.

ÖĞRETMEN EMEKLİLERİ BİNAYI TEKRAR KULLANMAK İSTİYOR

Türk Telekom çalışanları, 1 Mayıs'ta Uşak Göğem Göleti'nde çevre temizliği yaptı Türk Telekom çalışanları, 1 Mayıs'ta Uşak Göğem Göleti'nde çevre temizliği yaptı

Öte yandan kentteki öğretmen emeklileri ve ileri yaştaki öğretmenler, binayı tekrar kullanmak istiyorlar. Konuyla ilgili taleplerini dile getiren öğretmen ve emekli öğretmenler, şu ifadeleri kullandı:

“Biz yıllarca bu öğretmen evlerine aidat ödedik ve bu bina öğretmenlerden kesilen paralar ile yapıldı. Eski öğretmenevi bahçesi paralı oto park olmuş ve hiç bir öğretmen aracını buraya park edemiyor. İki öğretmen evi lokali kapalı, bahçeleri kapalı bu hiç bir ilde yok. Burada tuvaletler var bunlar dahi rezalet durumda. Bu nereye kadar böyle gidecek? Buna mutlaka bir çözüm bulunmalı. Öğretmenevi, sohbetin ve kültürün geliştiği bir binaydı. Burada güzel sohbetler yapardık ve bizim dışımızda dernekler de burada toplantılar yapar ve çalışmalarını masaya yatırırdı. Artık bunların hepsi tarih oldu”.

Editör: Ali ARASLI