Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı
 Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tuncay Akbulut, Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampusu’nda bulunan Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerine Mevlana hakkında seminer verdi. Sunuculuğunu Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Doğokan Alsay’ın yaptığı etkinlikte, Ramazan Atasorkun da şiirler okuyarak duygusal anlar yaşattı. Mevlana’nın ilahi aşk ile yanıp tutuştuğunu ve bunun şu andaki gençler tarafından iyi özümsenmesi gerektiğini dile getiren Tuncay Akbulut, “Gençlerimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’yi, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi ve Veysel Karani Hazretleri gibi önemli zatları iyi anlaması gerekiyor. İnsanoğlu şu anda bir dünya hırsıyla boğuşuyor. Oysa nefsini körelten, dünyalığı değil de ahreti düşünenler, yaşamın ne kadar güzel olduğunu daha iyi görebiliyor. Mevlana’nın çok güzel sözleri ve öyküleri var. Gençlerimiz bu sözleri dikkatli okumalı ve alt metinlerini iyi anlamalı” dedi. Tuncay Akbulut’un seminerinde ilahiler seslendiren Grup Gökkuşağı, dinleyicilere zaman zaman duygusal anlar yaşattı. KYK Uşak Kız Öğrenci Yurdu Müdüresi Saniye Kılınç, bu tip etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi... 



MEVLANA KİMDİR? 
Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî (Farsça:مولانا جلال الدین محمد رومی / Mevlānā Celāleddīn Muhammed Rūmī (30 Eylül 1207, Belh- 17 Aralık 1273,Konya), İslam ve batı dünyasında tanınmış, şâir ve düşünce adamıdır. Tasavvufta Mevlevî yolunun öncüsüdür. Mevlana portresini ve Mevlana Türbesini ilk defa yaptıran Prenses Gürcü Hatun ile yakın dosttur. Bilinen tek Mevlânâ portresinin ve Mevlânâ türbelerinin ortaya çıkışı bu şekilde olmuştur.
Mevlânâ Horasan'ın Belh yöresinde bugün Tacikistan sınırları içinde kalan Vahş (Farsça: وخش; Tacikçe: Вахш) kasabasında doğmuştur. Annesi, Belh Emiri Rükneddin'in kızı Mümine Hatun; babaannesi, Harezmşahlar hanedanından Türk Prensesi, Melîke-i Cihan Emetullah Sultan'dır.
Babası, 'alimlerin sultânı' unvanı ile tanınmış, Muhammed Bahâeddin Veled; büyükbabası, Ahmed Hatîbî oğlu Hüseyin Hatîbî'dir. Babasına Sultânü'l-Ulemâ unvanının verilmesini kaynaklar Türk gelenekleri ile açıklamaktadır.[2] Etnik kökeni tartışmalı olup; Fars, Tacik veya Türk olduğu yönünde görüşler mevcuttur.
Mevlânâ Celâleddin-î Rûmî (Rûmî adı, Anadolu'ya yerleşip orada yaşadığı için (o dönemde Anadolu'ya Diyarı-ı Rum deniliyordu); "Efendimiz" manasına gelen Mevlânâ ise, kendisine karşı duyulan büyük saygının belirtisi olarak verilmiştir), dönemin İslâm kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve Sultan-ül Ulema (Alîmlerin Sultânı) lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlânâ, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in mânevi terbiyesi altına girmiş ve dokuz yıl ona hizmet etmiştir. 1273 yılında vefat etmiştir.




Editör: TE Bilişim