Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Hayatının büyük bir bölümünü gazino ortamlarında geçirdiğini belirten Sacit Aslan, Dilber dansının pavyon gibi ortamları şirin gösterdiğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu belirten Sacit Aslan, İstanbul, Ankara ve Uşak’taki bazı mekanlarda da çalışan kadınlara söylenen vol içeceğiyle bir çok ailenin ocağına incir ağacı diktiğini ima etti.
Sacit Aslan, Yılmaz Erdoğan’ın İnci Taneleri isimli diziye gönderme yaptı.
Sacit Aslan, pavyon kültürünün Türk toplumunda olmadığını kaydetti. Sacit Aslan, buradaki karşılama ve gösterilen ilginin sahte olduğunu belirterek, bir çok kişinin bu mekanlarda battığını anlattı. İşte Sacit Aslan’ın açıklamaları:

BURALARDA İNSANLAR ÖLDÜ, OCAKLAR SÖNDÜ!

“Öyle bir tarif ediyorlar ki burası sanki pürü pak gibi. Orada çalışan kadınların isteği dışında hareket edilmiyor gibi… Hadiseye böyle bakmayın. Bu ezelden beri var hatta Yeşilçam bunun üzerinden çok ekmek yedi. Ama böyle üst düzey bir meslek gibi addedilmesine muhalefet ediyorum. O kadar popüler bir iş değil. Gece hayatının içinde hayatının önemli bir bölümü geçirmiş birine ve en kötü yerlerini bilen birine burayı bir kaymak tabaka gibi anlatamazsınız. Burada insanlar öldü, ocaklar söndü. İnsanların mal varlığı nasıl kumarhanelerde yok olduysa, buralarda da zaman içinde kaybedildi.”

YANINIZA GELEN KADINLA PAVYON DANSI YAPTIĞINIZDA 5 BİN LİRA YAZIYORLAR

“Siz kapıdan içeri giriyorsunuz ve oradaki insanlar sizi hiç tanımıyor ve görmemiş. Sizi para sahibi olduğunuz için ve beklentinin üstünde bir hayal dünyasında karşılama yapıyorlar. Büyük bir yakınlık gösteriyorlar ve hakikat sanıyorsunuz. O kompleksini tatmin için oradasınız. Orada hiç tanımadığınız ve bu konsomasyon yapan kadınlar da size aynı itibarı gösteriyor. Elma suyunu içki diye ısmarlayıp hatrı sayılır paralar ödemek dolandırıcılık değil mi? O içti değil elma suyu. Eskiden vol vardı ve bunu şimdi daha kolay hale getirdiler. 20 vol içip orada para alan kadın dolandırıcılık yapmıyor mu? Piste çıkıp yanınızdaki kadınla gündemden düşmeyen pavyon dansı yapıldığı için 5 bin lira yazılıyor. Oturdunuz kalktınız bir daha 5 bin lira yazıyorlar. Sabaha kadar dans ederseniz sadece 20 bin lira dans parası veriyorsunuz.”

PAYVONLAR MAO’DAN ÖNCEKİ ŞANGAY BATAKHANELERİDİR

“Bazen sosyal medyada paylaşıyorlar 285 bin lira hesap. Bunun neresi birilerinin iddia ettiği kültür. Türkiye’nin pavyon kültürü varmış. Bu eski Şangay batakhanesi kültürü. Bu Mao’dan önceki Şangay batakhanesidir.
Ben de bu kadar kötü bir tarzı vitrine koyup, insanlara sunmayın diyorum. Bunu böyle ön plana çıkarıp arşı alaya çıkarmayın. Ben ne yapımcısını ne artisti ne de Yılmaz Erdoğan’ı tanırım. Öyle bir hale getirdiniz ki, yabancı platformlarda bazı sahnelerde buraya adapte ediyorsunuz. Türkiye’de olmayan bazı cinayetleri, başka yollarla ve orada edindikleri sahnelerde kullanmaya başladılar.” HABER MERKEZİ
Editör: Ali ARASLI