AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Siyasetin, ekonominin ve sosyal devletin olmazsa olmazlarından biri de basındır. Kamu yararının gözeten ve toplumun daha iyi yerlere gelmesini hedefleyen bütün basın emekçilerimizin bayramını kutluyorum” dedi. Basının demokrasinin yaşatılması ve gelişmesi noktasında önemli bir misyonu olduğunu kaydeden Basri Yıldırım, “Basının sürekli kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini görüyoruz. Gelişen teknolojiye adapte olan basınımız, tarihten bu yana toplum için büyük bir önem arz ediyor. Milli Mücadele döneminde, toplumsal dayanışmayı ve birlikteliği sağlayan önemli unsurlardan biri basınımızdı. Hayat mücadelesi veren milletimiz, basından gelen iyi haberlerle moral bularak düşmanı bertaraf etmede büyük güç aldı. Bugün de basınımız sayesinde toplumsal bazda aksayan noktaları daha net görebiliyor ve çözüm önerileri geliştiriyoruz. Bu bağlamda Uşak’ta görev yapan yerel ve yaygın medya mensuplarıyla istişare halindeyiz ve el birliği ile kentimizi geliştirmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

NURULLAH CAHAN’DAN DA MESAJ VAR

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir açıklama yayınladı. Basının görevi ve üstlendiği misyonun önemine vurgu yapılan açıklama şu şekilde devam etti: "Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı olması nedeniyle çok önemli bir gündür. Zira Türk basınında sansürün kaldırıldığı tarih olan bugün anlam ifade etmektedir. Basın demokrasilerin işleyişleri arasında olmazsa olmazların arasında yerini almaktadır. Basınımız her daim yöneticiler ile halk arasında bağın oluşmasına neden olan dinamiklerin başında yer almaktadır. Vatandaşların beklentilerini anlatarak işleyişin sağlanmasında değerli bir yerde bulunan basın çalışanlarımız bizler için de görevleri bakımında son derece değerlidir. Kamunun aydınlatılması vazifesini yerine getiren basın emekçilerimiz şüphesiz bizlerin çalışmalarımızda danıştığımız meslek gruplarının başında yer almaktadır. Biz ilimizde bu bakımdan son derece önemli bir misyonu olan basın mensuplarımızın destekçisiyiz. Elimizden geldiğince basın çalışanlarımız ile bir araya gelerek kentimiz için neler yapabileceğimizi istişareler etmekteyiz. Bu durum bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Bütün basın çalışanlarımızın Basın Bayramı’nı kutluyorum.”

AK PARTİ UŞAK MİLLETVEKİLİ İSMAİL GÜNEŞ:

Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı! Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de mesajında şunlara değindi: "Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan '24 temmuz' her yıl gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlanmaktadır. Günümüzde basınımızın içimizde yaşadığı toplumun kutsal değerlerine sahip çıkarak doğru ve tarafsız bir şekilde görevini yerine getirmek için fedakarca ve mesai gözetmeden çalışmaktadır. Bu vesile ile başta Uşak'taki yerel ve ulusal basınımız olmak üzere tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutlarım."

CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan’ın , 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

“Türk basınında sansürün kaldırılmasının 106. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Uşak’ta her türlü zor şartlara rağmen bu önemli görevi büyük fedakârlıklar göstererek üstesinden gelen değerli basın mensubu kardeşlerimin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. 24 Temmuz günü gazeteciler açısından anlamlı bir gündür. Halkın gören gözü, işiten kulağı olan gazeteciler, toplumun temel yapı taşlarının başında gelir. Eğer bir yerde gazeteci yoksa basın mensubu yoksa orada ne demokrasiden söz edilebilir, ne de özgürlükten. Basın mensupları insanların en önemli ihtiyacı olan haber alma işlevini yerine getirerek, topluma büyük bir yarar sağlamaktadır. Bizler yerel yönetimler olarak, yerel basına büyük önem veriyoruz. Bizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak yerel basındır. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Yalnız yerel basın mensuplarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları giderecek, önemli çalışmalar yapmak gerekmektedir. Bir kez daha tüm basın mensuplarımızın ve özellikle yerel basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, saygılar sunarım.”

Editör: TE Bilişim