Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?
Uşak'ta son 5 gecedir askeri darbeye direniş devam ediyor. Uşak Belediyesi, darbeye karşı direnç gösteren vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Darbeye karşı yapılan halk eyleminin ikinci gününden itibaren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yüzde 99'u Uşak Belediyesi'ne ait olan UTAŞ bünyesindeki Çayzadede'de çay ve suyun ücretsiz olduğunu duyurdu. Vatandaş yaz döneminde sürekli ihtiyaç duyduğu su ve çayı ücretsiz olarak almaya başladı. Halk eyleminin 3'üncü gününden itibaren meydanlarda da çay ve su servisi yapılmaya başlandı ve son 2 gündür de vatandaşa kumanya dağıtımı yapılıyor. Çay, su, gül suyu şerbeti, tarhana çorbası, sandviç, etli pilav ve ayran gibi ikramlarla, darbeye direnen vatandaşların gündelik ihtiyaçları karşılanıyor.

DEVLETE SAHİP ÇIKAN VATANDAŞIMIZA DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTERİZ

Uşak halkının vatana ve millete olan bağlığının takdire şayan olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent meydanının halkın evi gibi olduğunu söyledi. Cahan, "Türkiye büyük bir aile ve bu vatan bizim evimiz. 15 Temmuz'dan bu yana vatandaşımız ailesine ve evine sahip çıkıyor. Her akşam binlerce Uşaklı meydanları dolduruyor ve darbeye karşı büyük bir direnç ortaya koyuyor. Burada vatandaşımıza evindeki rahatlığa sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Havanın sıcak olması nedeniyle halkımızın su, çay, soğuk içecek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Askeri darbeye karşı direnişimiz devam ettiği müddetçe, halkımızın hiçbir ihtiyacını eksik etmeyeceğiz. Bu meydanları dolduran kimse aç ve susuz kalmayacak" dedi.
 
Editör: TE Bilişim